Musiker från Portland: "Jag älskade känslan och kraften hos trummorna"
Paret Kautz på Keller Auditorium. (Foto: He Qingxin/The Epoch Times)


Paret Kautz där frun är professionell dansare, och maken arbetar som musiker imponerades av kvaliteten på New York-baserade Shen Yun Arts vårturné 2009 som visades på Keller Auditorium i Portland, Oregon i USA.

Paret var på tisdagskvällens show den 19 maj, och njöt av att se den forna kinesiska kulturen som Shen Yuns förmedlade via klassisk kinesisk dans och musik.

– Den var vacker och vi har talat om den under pausen, sade frun.

Hennes man instämde.

– Absolut, jag njuter av föreställningen.

– Min fru är dansare så vi uppmärksammar mycket av den dansen som visas. Vi såg den i tidningen och att få uppleva en ny kultur gjorde att den tilltalade oss, säger han.

Kautz sade att hon ”älskade” dansen, Udumbarans blomning. Det sägs att udumbarablomman visar sig en gång under tre tusen år, för att meddela ankomsten av en stor gudom.

– Ja, och trummorna, de är mina favoriter hittills. Brist på bättre ord kommer jag bara kalla den för Buddha dans. Jag blev fascinerad av mudras* och dansarnas armar och händer och den heliga kvaliteten av dessa rörelser.

– Den inspirerade mig som dansare i det jag undervisar i och vad jag gör. Vad gäller trummorna – de var bara så kraftfulla och rytmen, den gick ända in i hjärtat.

Som en professionell dansare har hon studerat balett.

– Mitt språk är nutida dans, modern dans, men jag har samlat en hel del saker under åren, jazz, cabaret, kvalitet på framförandet och baserat på min egen andlighet och meditationsövning har jag satt in heliga inslag i dansen.

En av Shen Yuns varumärke är orkestern som är en blandning av västerländska och kinesiska originalkompositioner som utförs live av erkända musiker, solister och kompositörer.

– Musiken är vacker. Ja, den är vacker. Jag njuter av den, säger Kautz.

Maken tyckte också om musiken och trummorna.

– Jag älskade känslan och kraften hos trummorna. Jag tyckte om musiken. Jag är inte riktigt bekant med kinesisk musik, men stränginstrumenten i kinesisk musik är fascinerande.

Han fängslades av de vackra färgstarka dräkterna som dansarna bar och var överraskad av deras snabba klädombyten.

– Färgerna och dräkterna är underbara, jag är helt tagen ochfFärgerna är fantastiska. Jag förstår inte hur de gör så snabba klädombyten. Jag har undrat över det, så vackert, och frun tillade:

– Jag instämmer. Jag tyckte om färgerna väldigt mycket. Mycket visuellt stimulerande och roligt.

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/17048/