Musiker: "Det är underbart, det är fantastiskt”
Den förtrollade publiken applåderade entusiastiskt hela showen igenom. (Foto: Edward Dai/The Epoch Times)


I Jones Hall i Houston var det fullsatt på måndagen den 21 december när Shen Yun framförde sin premiärföreställning. Den förtrollade publiken applåderade entusiastiskt under hela showen.

Bland kvällens publik fanns Jost, som är ingenjör och musiker och har spelat kontrabas i över 40 år. Han var särskilt förtjust i den stora orkestern som använde en blandning av kinesiska och västerländska instrument och spelade originalstycken.

-Jag älskar att gå och se musikaler och den här är underbar. Det är en integration av både österländsk och västerländsk kultur. Man kan höra det i musiken, den är verkligen toppen, sade Jost.

– Det är mycket pizzicato på kontrabasen och cellon och naturligtvis finns det en hel del slagverk i denna typ av musik, speciellt i folkmusiken. Det är lite hoppigare och uppåt. Det är det jag verkligen tycker är unikt med den. Det är riktigt bra.

– Det är underbart, det är fantastiskt.

– Jag kan höra de kinesiska instrumenten.

Jost har sett en hel del musikaler men inte någon mångkulturell musikal så han uppskattar Shen Yuns framställning av musik och dans.

-Det här är faktiskt första gången för mig. Jag gillar deras sätt att presentera och tolka på båda språken. Jag tycker verkligen att det är jättebra.

-Rörelserna och musiken. Den tibetanska var underbar. Den var verkligen festlig.

-Det här är mycket mer spännande. Det verkar som den verkliga världen.

Josts hustrus företag är en sponsor från Dallas, och många därifrån var på teatern i kväll. Jost sade att han skulle uppmuntra sina vänner och affärsbekanta att se Shen Yun.

Shen Yun hade ytterligare två föreställningar i Houston den 22 och 23 december.

Epoch Times är stolta sponsorer av Shen Yun. Vill du läsa mer om Shen Yun och deras shower i världen, besök hemsidan: www.ShenYunPerformingArts.org

Mediaföretaget Sound of Hope har medverkat i rapporteringen.

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/26805/