Museidirektör och tidigare minister: "Det här är den mest fantastiska kväll vi någonsin har upplevt"
Gordon och Harriet Walker njöt av Shen Yun Performing Arts föreställning på fredagskvällen på Canon Theatre. (Foto: NTDTV)


Fredagkvällens Shen Yun Perfoming Arts-föreställning på Canon Theatre i Toronto, Kanada, var den första föreställning med kinesisk kultur som Gordon och Harriet Walker har sett och de uppskattade den verkligen.

– Vi hade ingen aning om att den skulle vara så levande. Den fantastiska dansen, de vackra kostymerna och musiken, det är den mest underbara kväll vi någonsin har upplevt , sade Harriet Walker, VD för Harriet Walker and Associates of Toronto och direktör för Royal Ontario Museum sedan 2003.

Harriet Walker deltog också i Miss Kanada 1965 och kom på andra plats. Gordon Walker är affärsman, advokat, en före detta ”ålderman” i centrala London, Ontario; och tidigare minister på länsstyrelsen i Ontario.

– Det konstnärliga är storartat. Det är häpnadsväckande, sade Gorden Walker, och tillade att musiken var fantastisk.
– Tenoren och sopranen var helt otroliga. Det var en fröjd att se och höra pianisten.

New York-baserade Shen Yun Performing Arts är världens främsta artistgrupp som framför klassisk kinesisk dans och musik. Deras uppdrag är att återuppliva de autentiska 5000-åriga konstnärliga traditionerna i Kina. Det icke-vinstdrivande företaget bildades genom ett samarbete mellan ledande konstnärer som hela tiden försöker blåsa nytt liv i traditionell kinesisk kultur genom enastående musik och dans.

Genom att titta på dansarna påmindes Harriet Walker om den mängd träning och disciplin som krävs för att framträda på en så hög nivå.

– Dansen är enastående. Jag har själv åkt konståkning, så jag är verkligen imponerad av de timmar och år av träning som de lagt ner för att kunna göra denna underbara dans. Det atletiska och hoppen ser så avslappnat ut, som om det vore lätt, det är enastående, sade hon.

Shen Yun har även toppmodern digital bakgrund som ofta är animerad för att passa med kostymer, handling, koreografi och det musikaliskt ackompanjemanget.

– Vi uppmärksammade verkligen bakgrunden, den var i ständig rörelse, sade Gordon Walker och påpekade att detta var första gången han hade sett bakgrunder av landskap visas på detta sätt.
Han tyckte att allting var ”mycket intressant och spännande, en mycket intressant form av artisteri i sig”.

Vi frågade vilka tre ord hon skulle använda för att beskriva föreställningen, och Harriet Walker svarade:
– Spännande, enastående och mycket sevärd.

Hon är helt säker på att hon kommer att se dem igen.

– Suverän konst, magnifik, tillade Gordon Walker.

Shen Yun kommer att genomföra ytterligare tre föreställningar på Canon Theatre: två på lördag klockan 14:00 och 19:30, och en matiné på söndag klockan 14:00 För mer information, besök www.shenyunperformingarts.org.

Epoch Times är stolt sponsor av Shen Yun Performing Arts.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/34974/