Motstånd mot Kinas krav på att offentliggöra källkoder


Enligt en rapport av japanska Yomiuri planerar Kina att genomföra nya föreskrifter i maj som kommer tvinga utländska elektroniktillverkare att offentliggöra den källkod man använder i elektroniska produkter.

De nya föreskrifterna kommer gälla elektronik som tillverkas i Kina. Företag som inte rättar sig efter dessa kommer att inte få sälja sina produkter i Kina.

De planerade föreskriften har inte antagits av några utvecklade länder. Många japanska tillverkare kan tvingas att avslöja företagshemligheter om dessa föreskrifter träder i kraft som planerat.

Kina säger att dessa föreskrifter tagits fram för att stoppa virusattacker. USA, Japan och EU fördömer åtgärden. De fruktar att avslöjandet av koderna kommer leda till inte bara förluster, utan även avslöjande av intellektuell egendom. Japan uttryckte redan i höstas att man är mycket bekymrade.

Kina släppte ursprungligen uppgifterna om föreskrifterna i maj i fjol och planerade att genomföra det nu maj. Efter det hårda motståndet meddelade Kina i mars att man tänkte fördröja genomförandet. Man har emellertid inte meddelat om man planerar att ändra föreskrifterna eller hur länge man avser fördröja genomförandet.

I Yomiuri-rapporten står att de nya föreslagna föreskrifterna har väckt internationell oro eftersom Kina inte bryr sig om de som är emot dem. USA, Japan och EU förväntas agera när de har en bättre förståelse av detaljerna.

Översatt från:http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/16199/