Motowns ”First lady” säger: Köp en biljett och se det!
Claudette Rogers Robinson, ursprungsmedlem i Miracles, ett amerikanskt rytm- och bluesband från Detroit, känd för sina låtar "The tracks of My Tears" och "Ooo Baby Baby" (1965) såg andra föreställningen av Shen Yun Divine Performing Arts i Pasadenas Civic Auditorium lördagen den 9 maj. (Foto: NTDTV)


Claudette Rogers Robinson såg andra föreställningen av Shen Yun Divine Performing Arts i Pasadenas Civic Auditorium på lördag den 9 maj.

– Den är en av de få, sällsynta sakerna som man bara måste se, sade hon berömmande.

Hon var ursprungligen medlem i The Miracles, ett amerikanskt rythm- och bluesband från Detroit, Michigan, och blev världskänd för sina låtar, ”The tracks of My Tears” (1965) och ”Ooh Baby Baby”. Hon var den enda kvinnliga medlemmen i bandet och en aktiv medlem i över 15 år. The Miracles banade vägen för hela Detroits musikscen på 1960- och 1970-talet och formade inte bara sin egen musikgenre med originalhits utan också hela musikindustrin.

Barry Gordy, chef för Motown Records, gav Claudette Robinson titeln ”First Lady of Motown”, eftersom hon var den första kvinnan någonsin som ingick i skivbolaget Tamla som hörde ihop med Motowns. Helt nyligen, den 20 mars 2009, hedrades Robinson och de andra i gruppen The Miracles med en stjärna på Hollywoods Walk of Fame.

Claudette Robinson var vänlig nog att ge en intervju till New Tang Dynasty Television (NTDTV), mediapartner till Epoch Times.I intervjun berättade hon om sina intryck av showen:

– Jag njöt mycket av showen i dag. Den var helt fenomenal. Rösterna var fantastiska, så fantastiska att det var mycket svårt att veta hur de kunde få all denna ljudstyrka i så små kroppar.

– Showen i sig var enastående. Den som inte har sett den borde anstränga sig för att komma hit och se den här showen. Den är en av de få, sällsynta sakerna som ni bara måste se för att verkligen veta hur genialisk den är. Jag är så glad att ha varit här i dag och varit en del av den, att bara njuta av den.


Claudette Rogers Robinson (vänster) med vän. (Foto:NTDTV)

Claudette Rogers Robinson (vänster) med vän. (Foto:NTDTV)

Vill ni kommentera resten av showen?

–  Allt var helt fantastisk! Danserna, sångarna, och musikerna, och det där instrumentet med två strängar [erhu]. Det var bara så otroligt! Det var så att man undrade hur så mycket ljud kunde komma ut av ett instrument med bara två strängar? Och den unga damen som spelade det [instrumentet] var fantastisk och otrolig. Jag kan inte säga nog om det. För en musiker, eftersom jag älskar musik, var det bara otroligt.

Vad tyckte ni om de andliga aspekterna i showen?

– Ja, det var en överraskning för mig. Jag insåg inte att den var baserad på en andlig sida. Den gav mig en sådan unik känsla och sammanhang att det kom från Gud, via dem, till dig och mig och resten av människorna där. Jag överraskades av att den hade några andliga övertoner eller speciella betydelser och jag var glad att se det. Mycket glad.

Robinson avslutade intervjun med en uppmaning till alla som ihte sett showen:

– De som inte har sett showen, försök göra ert bästa för att få en biljett och se den var det nu än är möjligt. Detta är verkligen något som ni inte får missa. Inte bara den andliga känslan, musiken och dansen och allt. Det är en fantastisk show och se den inte bara en gång! Jag hoppas att jag också får se den igen.

Claudette Robinson är för närvarande styrelseledamot i nationella Rhythm and Blues Foundation och fortsätter att uppträda på utvalda konserter med de aktiva medlemmarna i The Miracles.

The Epoch Times är stolt sponsor av Shen Yun Divine Performing Arts vårturné 2009. För mer information besök: www.shenyunperformingarts.org

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/16571/