Montreals väderankare – Vi tyckte mycket om den
Brigitte Bédard, känd från tv för sina väderprognoser på Montreals största nyhetsstation, upplevde Shen Yun Performing Arts på lördagskvällen tillsammans med sin man och två barn. Hela familjen hänfördes av föreställningen på Place des Arts.


Brigitte Bédard, känd från tv för sina väderprognoser på Montreals största nyhetsstation, upplevde Shen Yun Performing Arts på lördagskvällen tillsammans med sin man och två barn. Hela familjen hänfördes av föreställningen på Place des Arts i Montreal, Kanada.

– Vi tyckte mycket om den, sade Bédard, väderankare på LCN, en nyhetskanal i Quebec.

– Det var så färgrikt och det ger en förståelse om en kultur som vi inte känner till så bra. Det var bra att ta med barnen så att de fick se något annorlunda, sade hon.

Brigitte Bédard uppskattade särskilt  “The Monkey King Outwits Pigsy och Plum Blossom“, som är en hyllning till den lilla, fina plommonblomman som till och med blommar i snön på vintern. Scenen skildrar hur det goda övervinner motgångar.

Maken Mike d’Avignon, ägare till ett företag inom kommunikation och marknadsföring, sade att han tyckte Shen Yuns skildring av Kinas traditionella konst och kultur var “helt fantastisk”.

– Jag tyckte mycket, mycket om det, fantastiskt! Barnen tyckte också om det. Det var otroligt att se hur synkroniserade dansarna var. Väldigt fint. Jag älskade musiken, sade han.

– Det var vackert när de gjorde som vågorna… jättevackert, sade ett av barnen.

– Det är en mycket gammal kultur och det känns som att vi är mer bekanta med det som hänt på senare tid och den senare historien, men det här sätter allt i ett perspektiv. Det finns så mycket tradition och så mycket historia och kultur, sade Bédard.

Hon sade att hon också uppskattade Shen Yuns orkester. Den är unik med sin blandning av kinesiska och västerländska instrument, på så vis förs två av världens största klassiska musiktraditioner samman.

– Det är roligt. Musiken är intressant och även annorlunda, det traditionella och moderna i kombination. Det är en bra idé.

Shen Yuns högteknologiska bakgrundscener var också ett bra inslag, sade Bédard.

– Det är ju bästa sättet att snabbt byta dekor och olika miljöer, sinnestillstånd och berättelser, så det är ett snabbt sätt att föra oss in i en ny berättelse och ett nytt sinnestillstånd. Det var kul, kvicka byten.

Hon tillade att “färgrikt, underhållande och annorlunda” är några ord som hon skulle välja för att beskriva föreställningen.

Rapporterat av Dongyu Teng och Joan Delaney

För ytterligare information, se ShenYunPerformingArts.org

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/48893/