Modeskapare inspirerades av Shen Yuns "explosion av färger"
Fabiano Desplat, efter Shen Yuns föreställning på Palais des Congrès de Paris, i Paris, den 15 april 2016. (Foto: NTD Television)


För den parisiske modeskaparen Fabiano Desplat, var Shen Yun Performing Arts med sina hundratals färgrika och handgjorda scenkostymer en inspirerande upplevelse.

– Jag blev verkligen djupt berörd av den här föreställningen. Den är väldigt kreativ, mycket vågad, sade Fabiano Desplat efter att ha sett Shen Yuns premiärföreställning i Paris, vid Palais des Congrès de Paris, den 15 april.

– Eftersom jag är designer kunde jag verkligen uppskatta skärningarna på de åtsittande plaggen och dräkterna som var broderade för hand. När det gäller färgerna, är [föreställningen] som en explosion av färger. Och sedan skapade artisterna, konstnärerna, musikerna, … operasångarna, tillsammans något riktigt magiskt.

Fabiano Desplat började studera design vid 15 års ålder och arbetade för ett antal välkända modeskapare innan började göra egna kollektioner.

Gav ideer

Shen Yuns presentation av klassisk kinesisk dans, tillsammans med levande musik, animerade bakgrunder och kostymer, gav modeskaparen en hel del idéer till sitt eget arbete.

– Jag har alltid älskat färger, och denna föreställning inspirerade mig verkligen att utveckla en egen kollektion med färger. Det gav mig också flera idéer för att skapa kläder, sade han.

– Den här föreställningen bländade mig med sina färger, dräkterna, den stora kreativiteten och originaliteten. Den förstärker min känslighet för färger.

Utgår från traditionella mönster

Som det förklaras på New York-baserade Shen Yuns hemsida, så samlar dess klädskapare in otaliga mönster från traditionella kläder och använder ljusa, starka färger för att skapa de hundratals scenkläder som används i hela föreställningen.

”Varje detalj beaktas noga och är ett resultat av konstnärlig inspiration och omsorgsfullt förbättringsarbete”, enligt hemsidan. ”Syftet är att visa autentiska dräkter från Kinas gudomligt inspirerade traditionella kultur, såväl som att åstadkomma en fulländad scenisk effekt”.

Scendräkterna och föreställningen gjorde ett upplyftande intryck på Desplat, som han hoppas att kunna efterlikna i sitt framtida arbete.

– [Det] gav mig verkligen en sådan känsla av välbefinnande som jag skulle vilja ha med i min nästa haute couture-kollektion.

NTD Television rapporterade.

Shen Yun gav Europa-turnéns sista föreställningar i Paris 15-17 april. Shen Yun Performing Arts har i år besökt sammanlagt 14 städer i Europa.

Det New York-baserade Shen Yun Performing Arts har fyra dans- och musikkompanier som ger föreställningar runt om i världen. För mer information, besök Shen Yun Performing Arts.

Epoch Times anser att Shen Yun Performing Arts är ett betydande kulturevenemang i vår tid. Vi är stolta över att ha rapporterat om publikreaktioner sedan Shen Yun startade 2006.