Modedesigner och VD ”dräkterna var underbara”
Black, en framstående modedesigner, på Divine Performing Arts Chinese New Year Spectacular 2009. (The Epoch Times)


Den framstående modedesignern Alonzo Black, som också är VD på sitt eget företag, kom till premiären för Divine Performing Arts världsturné 2009 på Kennedy Center Opera House den 10 februari. Det var en specialföreställning som gavs som uppskattning till amerikanska krigsveteraner för deras tjänster och uppoffringar.

– Dräkterna var underbara. Jag skulle älska att få bidra till dem nästa gång, sade Black.

Black introducerades till modevärlden vid unga år av sin mor, som såg till att han redan som barn blev modell. Idag deltar hans företag i alla aspekter av modeindustrin.

– Jag sysslar med allt, sade Black.

Dessutom innefattar hans företag en egen modellagentur och ett företag för modeshower.

När Black fick reda på att alla dräkterna är original och tillverkade för hand förklarade han hur mycket arbete som måste ha lagts ned.

– Varje plagg måste designas och det tar förmodligen mellan fem och tio timmar för vart och ett. Så det krävs verkligen mycket för varje design … Det var fint, mycket fint, sade han.

Han förklarade ytterligare om dräkterna;

– De är så levande, det sätt på vilket de designat kvällens scenkläder, det gjorde definitivt ett intryck som man helt enkelt måste uppleva personligen. Det finns inget sätt att beskriva det utan att man verkligen ser det.

Som modedesigner var Black tagen av alla färgerna som han beskrev som ”starka och gnistrande”.

– Jag skulle definitivt komma och se något som detta igen, sade han.

Mode var inte den enda aspekten som Black gillade i föreställningen.

– Jag tycker att det som sticker ut mest är Apkungens framträdande. Jag gillade verkligen det mest.

Han syftade på en bearbetning av en scen från 1500-talsromanen, Journey to the West. Den handlar om en hängiven buddhistmunk som reser till Indien för att hämta de heliga skrifterna tillbaka till Kina och han utsätts för en mängd prövningar på vägen. I föreställningen omvandlas en demon till en fresterska som skapar stor störning och hotar att stoppa fullbordandet av resan. Till skydd för munken finns ett troll, en gris och speciellt Apkungen som äger övernaturliga förmågor och stora färdigheter i kampsport.

– Jag kände till bakgrunden och har själv också en bakgrund inom kampsport, så jag är bekant med Apkungens kung fu och det berörde mig verkligen, sade Black.

The Epoch Times är stolt sponsor av Divine Performing Arts 2009 World Tour. För mer information besök DivinePerformingArts.org, eller läs om showen som kommer till Sverige i mars på: www.divineshows.se

http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/11797/