Mode: En fläkt av överjordisk lätthet i sidenklänningar (bilder)
En bild av atmosfären under Mercedes-Benz Fashion Weeks Fall som visar 2014-års höstkollektion på Lincoln Center den 9 februari 2014 i New York. (Foto: Andrew H. Walker / Getty Images för Mercedes-Benz Fashion Week)


På den fjärde dagen av New Yorks modevecka presenterades höstkollektionen 2014, det var en solig söndag med klar himmel. Dagsljuset bleknade inte turligt nog när vi kom in i den mörka salongen på Lincoln Center där Lela Rose-modevisning skulle just börja.

Kollektionen kommer säkert att bli modevärldens guide till klädsel i flera lager. Det började med jordgrå bomull och gick över till skimrande, lätta silkeskläder.

Det fanns också fjärdrar som lånade lite art-deco inspiration vilket gjorde kollektionen ännu mer eterisk. Medan vissa mannekänger svävade i lätta sidenklänningar som svepte över golvet, erbjöd matchande kungsblå satinkostymer ett feminint sätt att bära tajta byxor.

Skimrande detaljer såsom broderade kristaller och glänsande tyger ökade kollektionens känsla av överjordisk lätthet. Små kristaller banade sig till och med fram till modellens ansikte.

Långa eleganta klänningar med avskurna, genomskinliga toppar och broderade kristaller var exempel på hur Lela Rose leker med flera lager, vilket har gett den klassiska aftonklädseln ett helt nytt utseende.

Det som tog kollektionen tillbaka till jorden var gamla-goda-peplum, det vill säga kläder med volang i midjan, och 1950-talsformade kläder. Det verkade som om denna trend inte vill lämna catwalken. Men vad som är säkert är att för nästa höstsäsong kommer vi att se en skimrande glamorös kvinnlighet.

Översatt från engelska.