Mobb attackerade marknad i nordöstra Kina
Bilder från Chenzhuang efter attackerna. Grävmaskiner hade använts för att förstöra marken. (Epoch Times)


Ett aktivt affärsområde i Chenzhuang i nordöstra Kina angreps av en mobb tidigt på morgonen den 8 augusti. Affärsinnehavare tror att kommunistregimen ligger bakom incidenten och att avsikten är att underlätta för ett statsrelaterat utvecklingsprojekt.

Epoch Times källor meddelade att det samlades ungefär 200 män i kamouflageuniformer på Maoyuan-gatan i Chengzhuan runt midnatt den 8 augusti. Man gav sig på både människor och inventarier med järnspadar och slog sönder allt man såg. Dessutom stal man värdesaker från affärer och bilar.

Lokalinvånare ringde nödnumret 110 till polisen, men ingen svarade och ingen hjälp kom. Mobben hindrade även folk från att försöka ordna hjälp åt de skadade, som i vissa fall låg nedslagna i blodpölar. Många av de som skadades behövde sjukhusvård.

Enligt källor krävde de lokala myndigheterna förra året att affärsinnehavarna skulle flytta till en ny marknad, något som ledde till motstånd och konflikter. Den nuvarande Maoyuan-marknaden är den mest aktiva delen av staden och byggdes nästan helt med medel från affärsinnehavarna själva. Staden har ett 40-årigt kontrakt med affärsinnehavarna som fortfarande gäller.

Många affärsinnehavare och boende på gatan skrämdes av våldsmännen och vågade inte tala med Epoch Times.

En expedit i en affär berättade för Epoch Times:

– Trafiken är blockerad. Efter att de kamouflageklädda männen slog sönder bilarna ställde de dem mitt i gatan. De står fortfarande kvar där, ingen har flyttat dem.

Innehavaren av en annan affär sade:

– Alla bilar på den här gatan slogs sönder och folk misshandlades. Jag hörde att somliga av de skadades tillstånd är kritiskt. Ett dussintal bilar slogs sönder. Myndigheterna måste ligga bakom det här.

Han visste inte hur många människor som skadats.

En annan källa sade att en fastighetsutvecklare byggt en annan marknad i ett avlägset område som få personer besöker. Den begränsade befolkningen i Chenzhuang räcker inte för att försörja två marknader, så utvecklaren och stadens myndigheter hoppades att affärerna på Maoyuan-gatan skulle flytta till den nya platsen.

En bloggare skrev: ”Staden hyrde in gangsters. Om jag inte sett det med mina egna ögon hade jag inte trott det var sant!”

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/20832/