Missilsköld i Bulgarien ifrågasätts
Bulgariens premiärminister Boyko Borisov anländer till ett EU-toppmöte den 11 februari. Bulgarien har sagt sig villigt att ta emot en amerikansk missilförsvarssköld, vilket fått Ryssland att kräva en förklaring. (Foto: Georges Gobet / AFP / Getty Images)


Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov har krävt en förklaring från Bulgarien på grund av landets beredvillighet att ansluta sig till ett amerikanskt missilförsvarssystem.

– Vi har redan tillfrågat våra amerikanska partners i Washington genom vår ambassadör om innebörden i detta, och varför vi får denna bulgariska överraskning efter den rumänska överraskningen, enligt citat av Rysslands utrikesminister i ryska medier, rapporterade AFP.

Ryssland hade tidigare varit vredgat över planerna på att tillåta amerikanska missiljaktplan på rumänsk mark. En hög rysk general anklagade USA tidigare denna månad för att rikta missilskölden mot Ryssland. Washington har vidhållit att missilförsvarssystemet är till för att hindra eventuella angrepp från Iran eller Nordkorea.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/29752/