Minst 68 personer har dödats i terrorattacken i Kenya
Lastbilar med soldater från Kenyas försvarsmakt anländer efter gryningen utanför Westgate Mall i Nairobi, Kenya på söndagen, den 22 september. Islamistiska extremister kastade granater och sköt med gevär inne på Nairobis främsta köpcentrum Westgate på lördagen. Tidigt på söndagsmorgonen, 12 timmar efter attacken började, hade beväpnade män förskansat sig inne i gallerian med ett okänt antal av gisslan. (Foto: Ben Curtis/AFP)


Röda Korset i Kenya rapporterar att dödssiffran från terrorattacken i en exklusiv galleria i landets huvudstad Nairobi har stigit till 68.

I ett uttalande på söndagen sades från Röda Korset att ytterligare nio av kropparna återfanns vid ett gemensamt räddningsuppdrag. Kenyanska tjänstemän säger att mer än 175 personer skadades i attacken.

Beväpnade islamistiska extremister använde granater och automatkarbiner i lördagens attack på Westgate-köpcentret i Nairobi.

Den somaliska militanta gruppen al-Shabab har tagit på sig ansvaret för attacken.

De islamistiska extremisterna sade att attacken var en vedergällning för att de kenyanska styrkorna tog sig in i grannlandet Somalia 2011.

Uppskattningsvis finns 10 till 15 terrorister och ett okänt antal fångar kvar i köpcentret.

Den kenyanska militären har gått in i den fyra våningar höga gallerian och det har förekommit sporadiska eldstrider.

Några bland den kenyanska militären sågs bära på minst två granatgevär. Tidigare under dagen svävade militära helikoptrar över köpcentret.

Översatts från engelska.