Minst 35 döda i indisk tågolycka
En indisk tjänsteman tar emot telefonsamtal från släktingar efter att ett tåg på väg mot New Delhi spårat ur. Howrah Station i Kolkata den 10 juli. (Foto: Dibyangshu Sarkar/AFP/Getty Images)


Minst 35 människor dödades enligt lokal media i Indien igår när två tåg spårade ur i den nordliga delstaten Uttar Pradesh.

Förutom dessa skadades fler än 200 personer vid olyckan, rapporterar IBN. Händelsen inträffade när tågkonduktören drog i nödbromsen vilket gjorde att tåget spårade ur, berättar en tjänsteman för Reuters. Lokföraren finns bland de skadade.

– Tre team med 100 personer är på väg mot olycksplatsen och de är specialutbildade i denna typ av räddningsarbete. Vi väntar även på ett flygplan från det indiska flygvapnet, sade Mukul Goel från IG Nationell katastrofhjälp till IBN.

Ännu har inga döda rapporterats från den andra olyckan, men omkring 50 personer skadades då fyra tågvagnar spårade ur i Assam. Lokala tjänstemän säger att det inträffat en explosion på spåret och en utredning har inletts. 

Händelserna är den andra och tredje tågolyckan i Indien på tre dagar. Den 7 juli dog 31 människor efter att ett tåg kört in i en buss.

Indien, som har statsmonopol på sina järnvägar har ett relativt fläckigt förflutet. Regeringsuppgifter visar att 336 människor dödades och 437 skadades mellan april 2010 och januari 2011, enligt Retuers.

Översatt från engelska