Minnesmärke över 11 september öppnas efter ett decenniums väntan
Museet och minnesmärket över 11 september vid World Trade Center beräknas öppnas för offrens familjer den 11 september i år, exakt tio år efter terrorattackerna. Bilden är tagen den 14 juni 2011. (Foto: Amal Chen/Epoch Times).


Ett minnesmärke över 11 september i New York kommer att öppnas för 10-års ceremoni i september. Memorial Plaza kommer att reserveras helt för offrens familjer den 11 september och öppnas officiellt för allmänheten den 12 september, enligt Joe Daniels, VD och koncernchef för National September 11 Memorial & Museum.

De två bassängerna och vattenfallet som finns vid foten av tvillingtornen kommer att tas i drift i slutet av juli. Museets glasfasad mellan de två bassängerna är nästan helt klar men museet förväntas inte öppna förrän 2012.

– Det är ovanligt att se en byggnad i slutet av gatan och den här är verkligen unik och elegant i sitt uppförande. Jag tror att den faktiskt kommer att bidra till nedre Manhattans egenart, sade Joe Daniels om museet.

Fram till nu har 146 ekar planterats. Totalt ska 416 träd vara på plats när minnesmärket är klart.


Byggandet fortsätter på World Trade Center på nedre Manhattan. (Foto: Amal Chen /Epoch Times)

Byggandet fortsätter på World Trade Center på nedre Manhattan. (Foto: Amal Chen /Epoch Times)

Minnesmärket är en del av den största designtävlingen i historien. ”Reflecting Absence” av Michael Arad och Peter Walker valdes som vinnande design bland 5201 tävlingsbidrag med dess betoning på enkelhet och kontinuitet. Konstruktionen inkluderar ett privat rum för offrens familjer vid foten av det tomrum där en stenkista med oidentifierade kvarlevor ligger direkt under en öppning mot himlen ovanför.

Namnskyltar i brons installeras för närvarande för de 2982 offren som dog under terroristattackerna på World Trade Center den 11 september 2001 och 26 feb 1993. Besökare kan få veta placeringen för varje specifikt offers namnskylt på online i minnesmärkesguiden: names.911memorial.org.

Torn Ett på World Trade Center kommer att bli den högsta byggnaden i landet vid färdigställandet. Den reser sig stadigt norr om minnesplatsen.


Julie Menin, ordförande i områdesnämnd 1, vittnar på ett möte i nedre Manhattans saneringskommitté. (Foto: Ivan Pentchoukov / The Epoch Times)

Julie Menin, ordförande i områdesnämnd 1, vittnar på ett möte i nedre Manhattans saneringskommitté. (Foto: Ivan Pentchoukov / The Epoch Times)

Medan inträdet till minnesmärket kommer att vara gratis förväntas museet, som öppnar ett år efter, att ta 20 eller 25 dollar i inträdesavgift, sade Daniels. Dock kommer offrens familjer få gå in gratis.

Som riktlinje för priset har man andra större kulturinstitutioner i staden såsom Metropolitan Museum of Art och Empire State Building, som tar ut runt 20 dollar i entréavgift.

– Vi tittar också för närvarande på alla våra potentiella inkomstkällor. Vi kommer att få löpande hjälp från den federala regeringen. Vi kommer att fortsätta med våra årliga insamlingar. Så alla dessa olika inkomstkällor kommer att bidra till att avgöra nivån på prissättning som vi kommer använda och om vi kan använda en föreslagen donation eller en direkt avgift för biljetten. Men på ett eller annat sätt behöver museet generera intäkter för att underhålla minnesmärket, sade Daniels.

Turistbussar och trafik kommer att vara ett stort bekymmer för de närboende.

– Vi är fortsatt oroade över den förväntade tillströmningen av turistbussar och om vårt samhälle är beredd att hantera ytterligare fem miljoner besökare om året, sade Julie Menin, ordförande i områdesnämnd 1. Minnesmärket ligger i centrum för hennes distrikt.

Menin sade att eftersom stadens skattebetalare redan har axlat 3,2 miljarder dollars kostnad för PATH-stationen i World Trade Center, bör myndigheterna uppmuntra allmänheten att använda kollektivtrafik.

Enligt Daniels finns det redan en plan färdig att med transportmyndigheten främja användning av kollektivtrafik med annonser på 8 miljoner Metrokort. Pågående samtal förs också med staden, trafikdepartmentet, hamnmyndigheten i New York och New Jersey och NYC & Company. 11 september minnesmärke och museum har åtta officiella transportpartners som har gjort ett åtagande att ta turister till platsen med hjälp av färjor,eller bussar som inte parkerar i centrum.

– Många av dessa partners skapar också resvägar som innebär att man drar nytta av andra nedre Manhattans sevärdheter och attraktioner och uppmuntrar dessa besökare att bidra så mycket som möjligt till den ekonomiska livskraften i det här området, tillade han.

Tillräcklig säkerhet, brist på offentliga toaletter i området och en tillströmning av illegala gatuförsäljare är bland andra problem som beskrivs av Menin. Dessutom är ingen begåvning för att upprätthålla drift och underhåll av platsen och muséet under de kommande åren.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/united-states/911-memorial-set-to-open-after-decades-wait-57808.html