”Mina ögon var helt fastklistrade vid scenen”, säger Koreas Grand Nationals partiledare
Ahn Sang-soo, ledare för Grand National Party, vid lördagens kvällsföreställning av Chinese Spectacular i Seouls Fredshall vid Kyung Hee universitetet. (Foto: Epoch Times)


Ahn Sang-soo, ledare för Sydkoreas Grand National Party såg Divine Performing Arts Chinese Spectacular i Seouls Fredshall vid Kyung Hee-universitetet på lördagkvällen.

– Mina ögon var helt fastklistrade vid scenen. Det är bra att jag kom, det var det värt, sade Sang-soo efter föreställningen.

– Den förser publiken med en underbar dröm. Dansarna har god rytmkänsla och är fulla med ungdomlig vigör – den fyllde mig med energi medan jag såg på. Den är vacker och försåg mig med en känsla av Guds nåd.

Sang-soo sitter i parlamentet för tredje mandatperioden. Han är också ordförande för människorättskommittén i Vindication Association i Seoul, ordförande för Grand National Partys människorättskommitté och ordförande för parlamentets internationella rättsarbete.

Sang-soo sade att han imponerades speciellt av den mongoliska tekoppsdansen i vilken dansarna balanserade skålar på huvudet medan de dansade.

– Föreställningen är magisk, sade han.

Han njöt också av stycket Yue Feis lojalitet vilken berättar om Yue Fei, den legendariske kinesiske krigaren från Song-dynastin.

– Den var väldigt bra, full av ungdomlig vigör.

Sang-soo, som också såg förra årets föreställning, sade att den visar traditionell kinesisk kultur, dans, historia och moral, att den är ”mera meningsfull och intressant” än andra shower.

Han tillade att dansformationerna var vackra och att bakgrundscenerna är unika.

Sang-soo sade att han skulle komma tillbaka till nästa års föreställning. Angående det kinesiska kommunistpartiets (KKP) störningar med föreställningarna i Korea sade han att friheten för offentliga kulturella föreställningar i Korea skall inte hindras och bör skyddas.

Trots att han var upptagen med det kommande valet i april sade Sang-soo att han var glad att han kommit till Spectacular.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-2-24/66516.html