"Min svåger fick en lever från en Falun Gong-utövare"
Falun Gong-utövare visar information om organstöld från levande offer i Kina vid invandringsbyrån i Sydkoreas huvudstad Seoul. En korean från Jilinprovinsen avslöjade där att en lever tagits från en levande Falun Gong-utövare. (Foto: Epoch Times/Wenlong)


På morgonen den andra maj i år berättade en koreansk man från Jilinprovinsen i Kina för en reporter att hans svåger led av en allvarlig leversjukdom i slutet av 2006. Han fick en ny lever från en Falun Gong-utövare, men dog en vecka senare.

Det var en man i femtioårsåldern som kom fram till en Falun Gong-utställning som fanns framför invandringsbyrån i Seoul och som handlade om hur kommunistregimen i Kina säljer organ som tagits illegalt från levande människor. Han sade, ”Jag vet att det är sant. Jag trodde inte på uppgifterna om organstölder från levande människor förr, men nu är jag övertygad om att det är sant för det hände i min familj.”

Mannen, som vägrade uppge sitt namn, sade att han reste till Kina för att gå på sin svärmors begravning i slutet av 2006. Hans svåger led av en allvarlig leversjukdom och behövde en levertransplantation. De reste till ett sjukhus i Peking och betalade över 65 000 amerikanska dollar.

Strax därefter fick de en lever från en Falun Gong-utövare. Läkaren transplanterade levern till mannens svåger. Falun Gong-utövaren dog strax därefter och mannen som fick levern dog efter bara en vecka. Sjukhuset berättade för mannen var levern kom ifrån. Han vägrade uppge information om sjukhuset.

”Vi visste om detta långt innan ni gjorde det”

Efter att det kinesiska kommunistpartiets olagliga organstölder från levande Falun Gong-utövare avslöjades i mars 2006 fick det mycket internationell uppmärksamhet. Tidigare hade få hört talas om organstölder från levande offer eftersom det skedde i hemlighet i koncentrations- och tvångsarbetsläger. Det var dock inte helt okänt.

En vecka efter det att organstölderna från levande människor vid ett sjukhus i Sujiatun i staden Shenyang avslöjats, mötte en reporter tre personer framför invandringsbyrån i Seoul. Efter att de läst informationsmaterialet om organstölderna viskade de till reportern, ”Vi visste om detta långt innan ni gjorde det!” och skyndade vidare. En taxichaufför i Shenyang sade också att alla lokalinvånare kände till organstölderna och att det inte var nåt nytt.

Oberoende rapport bekräftar organstölder

David Kilgour, tidigare kanadensisk statssekreterare för Asien och Stilla Havet, och David Matas, människorättsadvokat, publicerade sin första rapport den 6 juli 2006, vilken bekräftade att organstölder från levande personer förekommer i Kina. Den 31 januari i år publicerade de sin andra, kompletterande rapport, med nästan dubbelt så mycket dokumentation och bevismaterial.

Deras uppdaterade rapport nämnde inblandningen från kinesiska militärsjukhus och förde även fram bevis mot de Väpnade polisstyrkornas allmänna sjukhus. Militärsjukhusen tjänar pengar på att sälja organ. Några patienter som vände sig till civila sjukhus för transplantationer behandlades av militärkirurger.

Påtryckningar ledde till erkännanden

Det kinesiska kommunistpartiet har förblivit tysta och undvikit att ge någon detaljerad respons på anklagelserna om organstölder från Falun Gong-utövare. Vidare har de förnekat förekomsten av organstölder fram till 2006 då de officiellt erkände att organ tagits från levande dödsdömda fångar.

Kommunistregimen vägrar låta oberoende undersökningsteam komma in i Kina.

Översatt från engelsk” target=”_blank”>originalartikeln på kinesiska.