Mer översvämningar i Thailand
En man försöker sköta sitt matstånd omgiven av vattenmassor efter att nya översvämningar drabbat provinsen Narathiwat i södra Thailand den 2 januari 2012. (Foto: Madaree Tohlala/AFP/Getty Images)


Kraftig nederbörd orsakade i tisdags ytterligare översvämningar i södra Thailand där flera hem förstördes och invånarna tvingades evakuera.

Enligt tidningen Bangkok Post har de ökande vattenmassorna täckt vägar och stoppat tågtrafiken i vissa områden. Tågrälsar mellan vissa städer har dränkts och passagerarna har istället tvingats transportera sig via buss.

Bangkok Post uppger att landets katastrofförebyggande institutioner rapporterat om att plötsliga översvämningar och strömmar av vatten från närliggande berg drabbat 9 av de 14 provinserna i södra Thailand.

Provinsen Si Thammarat har drabbats värst efter att fyra dagars regnande fört med sig ytterligare vatten från bergen vilket orsakat översvämningar i de lägre områdena, rapporterar tidningen. I vissa områden har vattnet varit så högt som nära två meter vilket tvingat invånarna att fly till högre mark.

I måndags ställdes flera flyg in, enligt Phuket News.

”Vädret har varit så dåligt att det varit bättre att landa på en närliggande flygplats. Därifrån har vi sedan ordnat bussar för att transportera passagerarna”, sade en talesman från Orient Thai, ett av de drabbade flygbolagen, till tidningen.

Översatt från engelska.