Megastjärnan Michael Jackson har dött i Los Angeles
Popsångaren Michael Jackson på en presskonferens 1988 i New York. (Foto: Dave Hogan/Getty Images)


En av världens största musiklegender dog hastigt av misstänkt hjärtstillestånd på torsdagen i sitt hem i Los Angeles rapporterade brandkåren i Los Angeles. Michael Jackson som har kallats för ”Kungen av pop” blev 50 år.

När ambulanspersonalen kom till hemmet hade Jackson ingen puls. Hjärtåterupplivning utfördes och han kördes snabbt till ett lokalt sjukhus, UCLA Medical Center, men man lyckades inte återuppliva honom.

Popikonen var i Los Angeles för att repa inför sin planerade comeback. Jacksons världsturné skulle börja i London den 13 juli 2009 och skulle pågå till mars 2010.

Jacksons hälsa
har varit problematiskt under de gångna åren, men läkarna har varit optimistiska om hans avsikt att återvända till scenen.

För ett år sedan, använde han rullstol och såg glåmig ut, skriver LA Times, men i de senaste hälsoundersökningarna har Jackson haft goda värden. Han tränade hårt inför sin comenback.

Jackson började sin musikkarriär redan som barn i gruppen The Jackson 5. Han blev sedan världskänd som soloartist med bland annat låtarna ”Thriller”, ”Billie Jean” och ”Beat It”

Hans speciella dansstilar såsom ”moonwalk”, och ”robot” gav honom en särställning som artist. Albumet ”Thriller” är det tidernas mest sålda album, enligt Nielsen SoundScan.

Jackson hade tre barn, Michael Joseph Jackson Jr, Paris Michael Katherine Jackson och Prince Michael Jackson II.

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/18646/

Tilläggsrapportering, Pirjo Svensson