Media uppmanas rapportera om tortyren i Kina
Falun Gong-utövaren He Lizhi talar vid en presskonferens i Kanada den första augusti 2008. He satt olagligt fängslad i Kina i tre och ett halvt år. Till höger i bild står Lucy Zhou, talesperson för Falun Dafa-föreningen i Kanada. (Foto: Donna He/Epoch Times)


Den internationella organisationen CIPFG, vars mål är att utreda förföljelsen av Falun Gong i Kina, har nyligen givit ut en guidebok som avslöjar platserna för de människorättsförbrytelser som organisationen hävdar äger rum nära OS-arenan. Tanken är att guideboken ska spridas till utländska journalister som är på plats för OS.

Den 22 sidor långa boken med titeln ”Guide till fånglägren – tortyr utanför OS-staden” innehåller detaljer om sju tvångsarbetsläger belägna bara några kilometer utanför OS-området. Guiden innehåller kartor, vägbeskrivningar, fotografier och beskrivningar av anläggnningarna, såväl som namn och telefonnummer till personal som arbetar där.

– Många av oss har hört historier berättas om Kinas Gulags men när man upptäcker hur nära en del av dessa helveteshål ligger i förhållande till OS-området blir man illamående, skriver Clive Ansely, nordamerikansk ordförande för CIPFG.

Vid en presskonferens i
Ottawa den första augusti sade konstnären Kathy Gillis, som själv utövar Falun Gong, att det sitter ”hundratusentals kineser och tynar bort i tvångsarbetsläger alldeles i närheten av OS”.

Vid presskonferensen närvarade även byggnadsingenjören och Falun Gong-utövaren He Lizhi, som suttit fängslad i Kina i 3,5 år. He’s ”brott” bestod i att han laddat ned fem artiklar om förföljelsen av Falun Gong från en internet-sida, och skickat dem till vänner och arbetskamrater.

– Att beskriva hur den omänskliga behandlingen nästan ödelade min hälsa och satte mig på dödens kant är en lång historia. På grund av skadan på min ena lunga kan jag fortfarande inte ta normala, djupa andetag, sade han.

Gillis påpekade att förföljelsen av Falun Gong är den mest omfattande, mest våldsamma förföljelsen som utspelat sig i Kina på decennier.

Enligt den nysläppta guideboken använder sig kommunistregimen av ett system som de kallar ”omskolning genom arbete”, genom vilket de kan kvarhålla personer i upp till tre år utan åtal, rättegång eller möjlighet till rättslig granskning.

USA:s statsdepartement utgav 2007 en rapport om mänskliga rättigheter i Kina, i vilken man skriver att ”observatörer uppskattar att minst hälften av de 250 000 bokförda internerna i tvångsarbetslägren är Falun Gong-utövare”.

Lucy Zhou från Falun Dafa-föreningen
i Kanada sade att fler än 8 037 utövare har arresterats i Kina sedan i december 2007.

– Kinesiska säkerhetsministern har utfärdat en order om en ”slå hårt”-kampanj mot Falun Gong, sade Zhou.

CIPFG:s förhoppning med den nysläppta guideboken är att internationell media kommer att använda den som en ”sällsynt möjlighet att göra egna undersökningar”.

De sju fånglägren som dokumenteras i guideboken är belägna i Peking, Qingdao, Qinhuangdao, Shanhai, Shenyang och Tianjin.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/n2/canada/guidebook-reports-falun-gong-olym-2021.html