Med lite tålamod vinner godheten till slut
Till vänner och bekanta kommer Peter Rådberg att berätta om musiken och helheten, och den kinesiska kulturen som visas på det här fascinerande sättet. (Foto: Lilly Wang)


Peter Rådberg från miljöpartiet såg onsdagens föreställning av Shen Yuns Chinese Spectacular. Tillsammans med andra riksdagsledamöter från alla partier i Sverige skickade han en välkomsthälsning som publicerades i programmet. Han anser att det finns mycket i den gamla kinesiska kulturen som man kan ta till sig.

I det gamla Kina, framför allt när det gäller gamla kinesiska värderingar, trodde man på att människan skulle leva i samklang med naturen. På den tiden tog människor hand om miljön och naturen, men när den traditionella kulturen försvann då försvann även den delen om hur man bevarar naturen.

– Jag känner att det finns mycket likheter med vår ideologi och politik som man kan anamma från den kinesiska kulturen. Jag känner igen det jättemycket och det stärker det hela ännu mer naturligtvis.

Det var första gången Peter såg en föreställning i den här klassen; så stor, mäktig och professionell. Han skulle gärna rekommendera den till vänner och släktingar.

– Föreställningen var fascinerande. Att få möta den kinesiska kulturen på det här sättet, i konstens tecken, tycker jag var spännande.

Men det som gjorde störst intryck på Peter var ändå den scenen med den lilla flickan och de tre kinesiska tecknen sanning-godhet-tålamod, som ingav honom en känsla av trygghet.

– Det var den här samhörigheten, att vi måste gå tillsammans och att man tror på godheten och att vi tillsammans kan skapa det här.

– Inte att ensam är stark utan att vi tillsammans gör detta. Det är väldigt mäktigt att man går hand i hand på något sätt. Och godheten vinner till slut. Har man lite tålamod så kommer godheten till slut att vinna. Det är starkt, det är starkt, avslutade Peter.