Marknadschef om Shen Yun: "Den var enastående att se"
Eva Häussling och hennes make Mikael Häussling Löwgren såg Shen Yun Performing Arts föreställning i Stockholm den 5 april. (Foto: Yvonne Kleberg/Epoch Times)


En entusiastisk publik mötte Shen Yun Performing Arts på skärtorsdagen på Cirkus i Stockholm. Spontana applåder och hyllande rop kantade kvällens föreställning.

Eva Häussling, advokat, hade överraskat sin make Mikael Häussling Löwgren med en biljett till Shen Yun som en födelsedagspresent. Hon hade inte haft någon uppfattning om hur det skulle bli på showen och blev glatt överraskad.

– Det var fascinerande. Vi kände oss helt enkelt uppe i det blå; det var helt fantastiskt, sade Eva Häussling upprymt.

Maken Mikael Häussling Löwgren, ”affärsängel” tillika marknadschef på affärsutvecklingsföretaget Venture Partners, instämde:

– Jag tycker också den var enastående att se. Det kändes som att föreställningen var lite anpassad till västerländsk musikstil. Den var tillgänglig på något sätt, samtidigt som den förmedlade den kinesiska kulturen.

Han nämnde också orkestern som ackompanjerar Shen Yun.

– Det var en blandning av västerländska och kinesiska instrument. De passade bra ihop och det var harmoni i musiken, sade Mikael Häussling Löwgren.

Att Shen Yuns föreställning innehåller mycket andlighet och att scenkonstföretaget inte kan uppträda i Kina idag, var något som Eva Häussling reflekterade över.

– Jag tänkte precis på det. I sista dansen och sista stycket, då förstod jag varför de inte finns i Kina. Min bror har bott i där i flera år, och det stod klart för mig att man inte kan framföra saker på detta sätt i Kina, sade hon och fortsatte:

– Det här var väldigt andligt. Det var väldigt modigt också, kommenterade hon.

I det sista dansnumret berättas om utövare av Falun Dafa som modigt står upp mot förtycket, när de blir förföljda av polisen, en situation som än idag är verklighet i Kina.

Maken fortsatte med tankar om andlighet:

– De hade mycket av den buddistiska viljan. Strävan efter arbetet som en väg kändes igen.

I det humoristiska dansnumret ”Glada små munkar” berättas det just om hur de unga munkarna som arbetar hårt med stort engagemang och glädje.

Det äkta paret var nöjda med kvällen. De menade att de kände glädje och ro i hjärtat, vilket Eva tyckte passade bra ihop med påsken.

Hon skulle absolut inte missa Shen Yuns nästa föreställning.

– Jag sade till min man att om de kommer igen, så måste vi se dem.

Yvonne Kleberg och Pirjo Svensson rapporterade.

Shen Yun Performing Arts har tre kompanier som samtidigt turnerar på olika håll i världen. 

Europaturnén år 2012 har sin sista föreställning på Cirkus i Stockholm i morgon eftermiddag. Nästa anhalt på turnén är Palais des Congrès i Paris, Frankrike den 10 april för att avslutas i London 12 – 15 april.

För mer information om Shen Yun Performing Arts och traditionell kinesisk kultur, världsturnén 2012, biljetter och datum:
sv.shenyunperformingarts.org