Marknadschef: "Jag har aldrig tidigare sett något liknande"
Brian Neel, marknadschef för Tiffany, med Min Yin, som är översättare på företaget. (Foto: The Epoch Times)


Bland publiken på San Franciscos War Memorial Opera House, fredag kväll 23 juli, fanns Brian Neel, marknadsföringschef för Tiffany och Min Yin som är tolk på företaget och de njöt av föreställningen med Shen Yun Performing Arts.

Båda var fascinerad av showen och dess djuplodande föreställning. Brian Neel njöt särskilt av stycket ”I en Miao by”, dansen i vilken utsirade silversmycken utgör en del av dräkterna.

– Jag har aldrig tidigare sett något liknande, aldrig någonsin. Rörelserna i dansen och det faktum att det är en mycket gammal kinesisk kultur gjorde den till min favorit. Och du kan se mer av den västra delen av Kina och östra och den norra. Det chockade verkligen mitt sinne, eftersom jag inte förväntade mig att få se sådana saker … att se något lite mer provinsiellt är väldigt intressant.

Brian Neel var inte särskilt bekant med den kinesiska kulturen och han lärde sig av föreställningen att det finns många etniska grupper i Kina, med många olika kulturer som har sina egna identiteter.

Han sa att han skulle beskriva föreställningen som ”ett sätt för dig att lära dig mer om den kinesiska kulturen, och skillnaderna mellan nationer och folkslag”.

Shen Yuns särdrag är en kombination av klassisk kinesisk dans, kinesiska etnisk dans och folkdans som presenteras genom ett färgrikt uppbåd av berättelser och danser.

Även om Min Yin är född i USA, anser hon sig vara kinesisk. Hon sa att hon fascinerades av dansen där damerna bar långa ärmar ”Böjande siden”.

– Jag älskar den. Den var mycket vacker. Färgerna var mycket livfulla.

Enligt programmet flöt sidenärmarna i ”Böljande siden” sakta genom luften, likt band som driver med vinden. En lättsam melodi ackompanjerar de unga flickornas mjuka leenden och cirklande rörelser. Danser som den här, är vad kineserna kallar ”vattenärmar,” och är en favorit inom klassisk kinesisk dans. Ärmarnas rörelser skapar en bild av vågor på vattnet.

– Jag också gladde mig åt att få mer kunskap om kulturen och de olika regionerna. Det finns mycket att lära, eftersom varje region har olika sorters berättelser och annan slags kultur. … Jag är stolt över att vara kines. Jag älskar att tala om för människor att jag är kines.

Min Yin avslutade med att säga om Shen Yun:

– De ger dig verkligen en mycket omfattande upplevelse av olika kulturer. Man måste se alla de livfulla färgerna. Jag har aldrig någonsin sett något liknande i någon annan kinesisk show. Jag anser att de har gjort ett riktigt bra jobb.

Brian Neel avslutade med att säga:

– Jag ska absolut rekommendera mina anställda att komma att se den.

För mer information se hemsidan ShenYunPerformingArts.org

Epoch Times är mediepartner till Shen Yun Performing Arts.

Översatt från engelskan: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/39705/