Marknadschef för kammarorkester om Shen Yun: “En otrolig upplevelse!”
Sue Ellen Maguire såg Shen Yun Performing Arts föreställning i Madison, USA, på Overture Center for the Arts, den 4:e april. (Foto: Valerie Avore/Epoch Times)


– Helt fantastiskt! utbrast Sue Ellen Maguire. Försäljningschefen för Wisconsin Chamber Orchestra efter att ha sett Shen Yun Performing Arts Touring Companys premiärföreställning i amerikanska Madisons Overture Center for the Arts.

– Där fanns allt jag hade kunnat föreställa mig, och mer. Jag hade sett videon innan och då tänkte jag ”Wow! Färgrikt, spännande, exakt.” Och när jag kom hit var det… ja, det var en helt fantastisk upplevelse! Det är jättesvårt att beskriva hur underbart det var. Musiken var spektakulär. Dansen var felfri! Och jag tyckte så mycket om hur de interagerade med bakgrundsbilderna. Personerna kunde komma från skärmen och så plötsligt få liv. Jättekul, mycket spännande.

Genom att harmoniskt kombinera en klassisk västerländsk orkester med klassiska kinesiska instrument presenterar Shen Yuns orkestrar en ny musikalisk värld som uppskattas av oräkneliga besökare världen över.

Med sin bakgrund inom musikvärlden var Maguire fascinerad av den här unika blandningen.

– Det var det som gjorde mig mest nyfiken förstås, eftersom jag arbetar för en orkester; hur de sammanför österländska och västerländska instrument, som smälte samman utan skarvar på ett så vackert sätt att jag blev berörd djupt in i själen. Det var så vackert, sade hon.

Klassisk kinesisk dans sägs ha en historia på flera tusentals år och har nedärvts genom alla de kinesiska dynastierna. Med åren har det blivit till ett omfattande danssystem innehållande olika rytmer, rörelser och betydelser, enligt Shen Yuns hemsida.

Synbart rörd av Shen Yuns föreställning sade Maguire:

– Det är nästan en andlig upplevelse. Det finns något inne i själen som tar liksom ett språng, dansar nästan. Mitt hjärta dansar. Min själ dansar. Och det är en så glädjefylld upplevelse och så imponerande. Jag kunde inte låta bli att le hela tiden. Jag var bara så glad.

Marknadschefen tyckte att alla skulle gå och själva uppleva Shen Yun.

– Gå! Vad du än gör, köp en biljett. Gå och se dem. Det är absolut värt det. Du kommer att njuta av det. Om du tycker om musik, kommer du att tycka om den här föreställningen eftersom den är… musiken är så vacker och i kombination med dansen och bakgrundscenen och hur de interagerar. Med allt de sakerna, så kan det bara ta musiken till en ny nivå, och det gör det. Det är jättesvårt att hitta ord, men den är verkligen spektakulär!

Folket i Kina har länge trott att deras magnifika kultur var en gåva från himlen. Artister brukade kultivera dygd eftersom de kände att för att skapa något värdigt det gudomliga måste det först finnas inre skönhet och frid.

Maguire sade att föreställningen berörde henne andligen.

– Det är på en annan nivå. Det är ett annat sätt att tänka på. Det är en annan, nästan en annan nivå av mänsklig andlighet när musik och konst berör en i själen, och det gjorde det här. Det tog mig verkligen till en högre nivå, så vackert!

Hon ansåg att budskapen som hon såg i framträdandena skulle kunna ha en positiv inverkan på resten av världen.

– Jag menar, folk blir så distraherade av de fysiska manifestationerna av allting, så de glömmer vad som ligger bakom det, kraften, skönheten. Det är storheten i det. Det är som ett palmträd som kan böja sig för vinden i en storm, medan de ändå står kvar. Det finns mer än det fysiska. Om man kan se bortom det och se den andliga naturen, då kan man inte annat än bli glad.

Maguire rekommenderar verkligen andra att se Shen Yun.

– Majestätiskt, berörande, vackert, andligt och det är inget jag bara säger. Det är svårt att summera intrycket. Den som har möjlighet att se det här framträdandet kan inte annat än att bli berörd.

NTD Television rapporterade genom Valerie Avore och Jeanmarie Lunsford.

Shen Yun Performing Arts har tre kompanier som samtidigt turnerar på olika håll i världen.

Europaturnén 2012 avslutas med shower i London 12 – 15 april.

För mer information om Shen Yun Performing Arts och traditionell kinesisk kultur, världsturnén 2012, biljetter och datum: sv.shenyunperformingarts.org

Översatt från engelska.