Maorifolkets handelsminister: "Shen Yuns show är extraordinär"
Handels- och utbildningsminister för maorifolket på New Zeeland, Pita Sharples på Shen Yuns show i Auckland den 15 april. (Foto: Margo MacVicar/The Epoch Times)


Shen Yun Performing Arts Company hade premiär på ASB Theatre i Auckland,  Nya Zeeland,  den 14 April. Maorifolkets handels- och utbildningsminister Pita Sharples såg showen på tisdagkvällen.

Sharples som hade sina ”mokopunas” eller barnbarn med sig sade att Shen Yun var extraordinära.

– Oh, det är verkligen enastående. Kostymerna är fantastiska. De använder dem effektfullt och jag är glad över att öra att de är en del av traditionen. Koreografin och dansen är bra och presentatörerna är så proffsiga, sade Sharples.

Sharples som har en egen maorisk dansgrupp imponerades av detaljerna i koreografin.

– Jag har sett ganska många kinesiska shower. Denna är verkligen på toppnivå.

Det som imponerade på Sharples var hela den andliga upplevelsen som porträtteras i showen.

– Andligheten, hela föreställningen är andlig. Det är så rörande att se hur dansarna själva tycker om det de gör, sättet de förmedlar budskapet. Den unge mannen som dödades och kom till himlen, det var vackert, verkligen fint, sade Sharples.

Han fortsätter:

– Jag tycker att västvärlden på sätt och vis har glidit bort från den andliga kontakten, kontakten med kulturen i det dagliga livet. Jag tycker att den här showen bör vara bra för dem.

Sharples var glad över att han tagit med sig barnbarnen.

– Jag måste berätta att de här är mina barnbarn och de tycker att alla danserna är spännande. De flesta barn har nog gått och lagt sig så här dags. De är fascinerade – säger att de gillar den och den dansen och att den tibetanska var den bästa.

 

Epoch Times är stolt sponsor av Shen Yun Performing Arts 2009 års världsturné. För mer information besök www.ShenYunPerformingArts.org

Barry Mills bidrog till denna artikel

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/15405/