Människorättsstånd attackerat i Hongkong
Polisen frågar ut de två misstänkta (mannen till höger i grå kostym och och glasögon, samt mannen till vänster i svart) för attacken. (Foton: Epoch Times)


Den 13 januari attackerade två män ett människorättsstånd på en välbesökt gata i Kowloon, Hongkong. Ståndet tillhörde några Falun Gong-utövare, (Falun Gong är en andlig qigong-metod som bannlysts i Kina). Gärningsmännen drog ner banderoller och var, enligt personerna i ståndet aggressiva.

Yuan Quan var på platsen när männen närmade sig. Hon sade att en svart Mercedes Benz parkerade på gatan vid fyratiden. Strax efteråt hörde hon ett ljud bakom sig och när hon vände sig om såg hon två män som bröt sönder aluminiumstängerna som använts för att hålla upp banderollerna.

Yuan sade att den minsta av dem bar en grå kinesisk tunika och att den andra hade svart kostym. Yuan ifrågasatte deras handlande och en av dem svarade: 
-Det var jag som gjorde det. Vad skall du göra åt det?

Yuan sade till dem att de var i Hongkong, inte i Kina. Den mindre av dem skall då ha svarat: 
-Jag ogillar vad ni skriver på banderollerna om att himlen eliminerar det kinesiska kommunistpartiet (KKP). Ni får inte säga något jag ogillar, det är därför jag river ner dem.

De två männen slet itu två banderoller med texterna ”Himlen eliminerar KKP” och ”Det kommer att bli ett nytt Kina utan KKP.”

Männen vägrade berätta vilka de var och en av dem pekade på Yuan och förbannade henne.

-Jag frågade vilka de var och de svarade att de bara var förbipasserande. När jag frågade om de var agenter från Peking ville de inte svara, berättar Yuan.

Flera poliser kom till platsen, arresterade männen och förde dem till polisstationen. Man återvände senare för att samla ihop bevis på brottsplatsen.


Det två misstänkta grips och förs iväg i polisbil.

Det två misstänkta grips och förs iväg i polisbil.

Yuan berättar att ståndet har varit på den här platsen i flera år. Informationen och banderollerna berättar om förföljelsen mot Falun Gong-utövarna i Kina. Människor i allmänhet tycker om det och många turister från Kina inspireras av informationen, berättar hon.

-Vi upplever att många håller med om det vi gör och ber oss att fortsätta, berättar Yuan.

-En kvinna berättade en gång för mig att hon hade en lärare i Kina som var utövare och att hennes organ olagligt opererades bort medan hon fortfarande var vid liv. Folk anser att vi är den enda gruppen som vågar stå upp emot den kinesiska regimen genom att berätta sanningen, fortsatte Yuan.

Översatt från engelska:http://en.epochtimes.com/n2/content/view/10302/