Människoätande tiger infångad i Indien
Åskådarna tar bilder med mobilen på en indisk bondes kropp. Han blev dödad av en tiger nära staden Mysore den 4 december. (Foto: STR / AFP Getty Images)


Människor har samlats runt kroppen av en bonde som dödades av en människoätande tiger. Händelsen skedde i utkanten av ett skogsområde cirka åtta mil från staden Mysore i delstaten Karnataka i södra Indien. Tigern fångades in på torsdagen den 5 december.

En människoätande tiger som har strukit omkring i ett djungelområde i Bandipur och Nagarahole har dödat tre personer i delstaten Karnaka i södra Indien den senaste veckan. På torsdagen lyckades ett team från Indiens skogsdepartement fånga tigern efter en noggrann genomsökning av området och den är nu infångad och nersövd, skriver BBC.

Samma dag protesterade de upprörda och rädda byborna vilt och vandaliserade ett av skogsdepartementets gästbyggnader.  De satte även eld på departementets jeepar.

Dagen innan blev
en bonde så illa tilltygad när han anfölls av den människoätande tigern att han avled. Det var den fjärde tigerincidenten på en vecka. Den tigerattacken skedde i den lilla byn Mysore i utkanten av Bandipurs tigerreservat.

Enligt uppgift hade den dödade bonden tagit sina djur till bete nära djungeln när tigern angrep honom.

Rapporter i media säger att chefen för Bandipurs tigerreservat, H C Kantharaju, bekräftat att det var samma tiger som tidigare anfallit och illa skadat två personer från byarna Nadgur och Seegehaadi.

Förra lördagen blev
en skogvaktare anfallen och dödad av en tiger inne i Nagarholes nationalpark. Skogvaktaren hade blivit utkallad i ett ärende under sin nattjänstgöring.

Bandipur-Nagaraholebältet är ett stort tigerreservatet i Indien med omkring 140-180 tigrar. Reservatet omges av runt 300 byar vilket kan orsaka sådana här dödliga konflikter mellan djur och människa.

Översatt från engelska.