Många dog när panik utbröt vid indiskt tempel
Anhöriga sörjer några som omkom under en panikartad flykt utanför Ratangarhtemplet i Datiadistriktet, Madhya Pradesh, Indien den 13 oktober. Mer än 90 personer omkom och många av offren dog när de hoppade i vattnet nedanför. (Foto: STR/AFP)


Tusentals pilgrimer hade på söndagen samlats vid Ratangarh templet i delstaten Madhya Pradesh i Indien. De var på väg över en bro över floden Sindh när panik utbröt och människor rusade i panik över bron, vilket resulterade i att minst 89 personer omkom.

Minst 100 personer skadades också, rapporterar NDTV.

Folk som ville komma fram i kön på bron startade ett rykte att bron höll på att rasa, berättade vittnen för tv-bolaget NDTV. Omkring 25 000 personer började i panik rusa därifrån och i flykten trampade de ihjäl flera människor. Andra hoppade från bron för att undvika panikrusningen och drunknade.

Ett vittne, Atul Chaudhary, sade till BBC att ett par tusen människor befann sig på bron. Han hörde skrik, han såg människor som låg platt på marken mitt i kalabaliken, han såg unga människor som hoppade ner i Sindhfloden för att undkomma.

”Jag och mina vänner befann oss nära utgången och tillsammans med flera andra sprang vi i säkerhet. Många andra var inte lika lyckosamma”, sade han.

Enligt indianexpress.com säger obekräftade uppgifter att paniken utbröt när några försökte ta sig förbi kön och polisen använde batonger för att stoppa dem.

Den uppretade folkmassan kastade stenar och drabbade samman med polisen som försökte skingra dem.

En polis fick svåra skador när han blev träffad av kastade stenar, sade en polischef, enligt indianexpress.com.

Delstatsregeringen har beställt en rättslig undersökning av händelsen.

Översatt från engelska.

Tilläggsrapportering Lotta Svedin


Vid en panikartad flykt från en bro till ett tempel i Ratangarh i Madhya Pradesh Datiadistrikt, Indien, dog mer än 90 pilgrimer söndagen den 13 oktober 2013. (Bild: Google Maps)

Vid en panikartad flykt från en bro till ett tempel i Ratangarh i Madhya Pradesh Datiadistrikt, Indien, dog mer än 90 pilgrimer söndagen den 13 oktober 2013. (Bild: Google Maps)