"Man lever sig in och vill vara med"
Anthony Hernandez tycker showen är fantastisk. (Jens Almroth/ Epoch Times)


Kanske är det 16-årige Anthony Hernandezs försvunne farfar som väckte Anthonys intresse för Kina.
– Vi vet inte så mycket om honom. Han åkte till Kina och träffade en tjej, sedan föddes pappa. Senare åkte han tillbaka till Kina och vi fick inte veta mer om honom.

Anthonys mor är från Honduras i Latinamerika.
– Mamma träffade min styvpappa, som är svensk, så hon bestämde sig för att flytta hit när jag var 7 år. Mamma såg en affisch på stan [om Shen Yun] och sökte info på internet. Jag är lite småintresserad av Kinas historia så hon tyckte det skulle passa bra att vi kollar på det.

Anthony tycker att föreställningen är väldigt välgjord överlag. Speciellt mycket tyckte han om Tang-trummorna och numret med den mongoliska skåldansen.

– Man lever sig in och vill vara med och hoppa omkring bland dem och dansa, man blir så tagen av det! säger han.

Han har läst lite om Kinas mytologi och historia.

– Speciellt Han-dynastin tycker jag är spännande, guldåldern. Det var då som Kina blev mest känt för sin konst och litteratur. Men jag har hört att det inte finns så mycket kvar, många böcker brändes. Det är därför Kinas regim förföljer den här föreställningen nu, för att den symboliserar det som de [regimen] inte vill ha i Kina längre, de gjorde sig av med den historien.

Anthony går i nionde klass på Engelska skolan i Linköping.

Nu åker Shen Yun till Finland där de har föreställningar den 30 och 31 mars. Den 3 april ger de en extrainsatt föreställning på Cirkus i Stockholm.