”Man känner energin av upprätthet och skönhet” i Chinese Spectacular
Liu Mengmeng, en före detta områdessekereterare i det kommunistiska ungdomspartiet besökte Divine Performing Arts Chinese Spectaculars premiär i Sydkorea. (Foto: Hong Mei /The Epoch Times)


Liu Mengmeng, före detta områdessekereterare i det kommunistiska ungdomspartiet, lovordade Chinese Spectacular efter premiärföreställningen i Seoul på fredagskvällen.

– Framträdandena var väldigt spännande. Du kände energin av upprätthet och skönhet. Alla i Kina skulle se den.

Liu är ursprungligen från nordöstra Kina. Hon läste om Chinese Spectacular för två år sedan i en artikel i kinesiska Epoch Times i Sydkorea.

Vid den tiden hoppades hon på att åka till Amerika för att se föreställningen men när hon insåg att Divine Performing Arts kom med Spectacular till Sydkorea köpte hon biljetter till premiären i Seoul.

På tal om skillnaderna mellan Spectacular och shower hon sett i Kina säger Liu att Spectacular är djupare.

– Shower i Kina
är ett typiskt urval av saker utan innehåll. De levererar inte något meningsfullt. Medan Divine Performing Arts produktion framför en energi som du knappt kan förklara – det känns rätt och det är vackert.

Hon tycker att folk från fastlandskina borde se dansen ”The Risen Lotus Flower”.

– Falun Dafa är rättfärdigt och bra för samhället och folket. Varför skall förtrycket och förföljelsen finnas?

– Detta nummer talar till fastlandkinesernas hjärtan. Vår tradition och kultur existerar inte längre. Det kinesiska kommunistpartiet har skapat sådant kaos i vårt land. Utrotningen och attackerandet mot Falun Gong-utövarna är speciellt grundlös. Folk vågar inte säga någonting utan håller det inombords. Denna dans visar tydligt vad människor verkligen känner.

Falun Gong, också kallat Falun Dafa, är en självkultiveringsmetod som har förbjudits i Kina och dess utövare är allvarligt förföljda av den kinesiska regimen.

Artikeln är översatt från den engelska versionen: http://en.epochtimes.com/news/8-2-25/66562.html