“Man fick en känsla av frid, en känsla av något överordnat"
Warren Michelson från Saskatchewan. (Foto: The Epoch Times)


Shen Yun Performing Arts spelade endast en föreställning i Regina, Saskatchewa,. Showen slog an en sträng hos Warren Michelson och hans fru Debbie.

– Jag blev mycket rörd. Det var en mycket bra show, mycket gripande, mycket tillfredsställande, mycket berörande, sade Warren Michelson.

– Man fick en känsla av frid, en känsla av något överordnat, som om ens varelse är något mer. Och det är en sådan frid i det, att du till och med kan känna det från koreografin, rörelserna, kostymerna.

Warren Michelson är
en av ”Saskatchewans män med inflytande” enligt Saskatchewan Business Magazine. Michelson har arbetat med olika förvaltnings- och konsulttjänster under hela sin karriär, inklusive två år med Saskatchewan Newspaper Group, där han arbetade tills han valdes in i den lagstiftande församlingen i november 2007.

Han har varit lokalt engagerad i Saskatchewans handelskammare under de sista 13 åren och som ordförande 2004-05.

– Det är första gången jag ser en sådan här föreställning. Men när du ser den, även från första öppningsscenen, när de befinner sig i ett moln så att säga, blir man så medveten om allt som finns där, och det omfattar ett brett spektra, sade Michelson och han fortsatte:

– Föreställningen har så mycken skönhet, naturen, solfjädrarna, bakgrundsskärmen, ja allt, särskilt scenkläderna, och sedan har de den här musiken som allt kombineras med och allt är så äkta.

Inom scenkonsten i det forna Kina betonade konstnärerna sitt eget tillstånd av stillhet – vilket Shen Yun artisterna också visar upp. Michelson observerade det här.

– Det är den personliga kraften inifrån och fridfullheten man kan känna. Jag menar, när du tar med det tillsammans med kraften från himlen, det är ett så stort universum, men du känner varefter allt avslöjas, att allt är ett.

Debbie Michelson tyckte att gå på föreställningen “var ett trevligt sätt att tillbringa en söndagseftermiddag på” hon tillade att det som imponerat mest var det breda spektrat av färger.

– Färgerna var fantastiska, och det jag uppskattar är att komma i kontakt med den kinesiska historien som jag inte var medveten om, det var bildande. Det var vackert, det var underbart, sade hon.

Paret kommer från Moose Jaw, där det funnits kinesiska bosättare genom historien, varav de flesta arbetade med att bygga Canadian Pacific järnvägen för 150 år sedan. Kineserna har integrerats i samhället över tiden och gjort stora insatser där, berättade Warren Michelson.

– Men hela deras historia, även de senaste 100, 120 åren eller 150 årens historia, den lilla delen är ganska spännande när man tänker på att deras kultur går tillbaka 5 000 år eller mer. Det finns så mycket att lära känna, det är fascinerande.

I sin hyllning till den traditionella kinesiska kulturen, hämtar New York-baserade Shen Yun inspiration från Kinas långa och rika historia, genom att skildra gamla myter och legender via klassisk kinesisk dans.

Showen innehåller också två programpunkter från dagens Kina där andlig tro förföljs. En av dem visar hur en ung flickas far förföljs för att han utövar Falun Dafa, en traditionell andlig metod som kriminaliserades av den kinesiska regimen 1999.

Danser heter: ”Himlen väntar trots förföljelse”, och den gjorde intryck på Debbie Michelson.

– Det fanns inga som helst ord där, ändå visste man exakt vad som försiggick hela tiden.

Showen har också sångsolister och en symfoniorkester som blandar traditionella kinesiska och västerländska instrument. Warren Michelson sade att kvalitén på artisterna var ”anmärkningsvärd”.

– I och med att all koreografi var i takt och de ljusa färgerna, det gjorde det så magnifikt, så tillfredsställande, så kraftfullt. Jag blev faktiskt riktigt rörd. Den var mycket bra.

The Epoch Times är stolt sponsor till Shen Yun Performing Arts 2009 World Tour. För vidare information besök ShenYunPerformingArts.org

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/15608/