Man dras med i showen, det är väldigt vackert
Lisa Bittschwan med barnen ser Shen Yun Performing Arts den 2 mars. (Foto: Veronica/The Epoch Times)


Shen Yun Performing Arts Touring Company framträdde den 2 mars på Teatro del Maggio Musicale Fiorentino i Florens. Den forntida staden i Toscana, bjöds på en smak av traditionell kinesisk kultur.

Florens är känd historiskt sett och särskilt för konsten och arkitekturen och anses vara den plats där renässansen föddes.

Lisa Bittschwan fanns i publiken tillsammans med sina barn. Hon tyckte mycket om föreställningens kulturella aspekt och var glad över att se att traditionella värderingar fick nytt liv.

– Det är mycket historia och det är fint att se något kulturellt och att verkligen få uppleva det. Det var därför jag tog med barnen, för att de skulle få uppleva Kinas skönhet och deras dans och tradition, och deras stolthet.

– Koreografin är helt otrolig; tempot, det flödar på ett mjukt sätt, liksom dansande blommor. Och dräkterna är fantastiska, detaljerna är så vackra, utbrast Bittschwan.


Shen Yun Performing Arts inropning i Florence. (Foto: Jason Wang/The Epoch Times)

Shen Yun Performing Arts inropning i Florence. (Foto: Jason Wang/The Epoch Times)

– Jag tror de vill återuppliva traditionen med den här föreställningen, den kinesiska förstås, men jag tror också att allmänt sett traditioner kan vara det bästa sättet att uttrycka värderingar och sådant på. Och jag tycker att sången är ett jättebra sätt att förmedla det här på, sade hon.

– Jag tycker det är vackert om varje kultur kan bevara sin historia och sina berättelser på det traditionella viset. Jag tycker mycket om allt klassiskt och historiskt. Jag älskar att se hur stolta människor kan vara över sitt arv och det var därför jag ville ta med barnen hit ikväll så att de skulle få en känsla för olika kulturer och olika folk, sade Bittschwan.

– Det är väldigt intressant. All historia är mycket intressant, särskilt när den är så gammal som 5000 år. Det är otroligt intressant. Det här är alltings begynnelse och det finns fortfarande kvar här. Det finns fortfarande här och det behöver vi se mer av, mer av det som är vackert, sade hon.

– Jag tror att det viktiga med att vara här är att försöka förstå kulturen och att se kulturen och att se deras stolthet och respektera den. Att sätta värde på vilka de är och vad de är och färgerna, tygerna och ljuset, man dras med, det är väldigt vackert, sade hon.

New York-baserade Shen Yun Performing Arts har tre kompanier som turnerar samtidigt runtom i världen. Shen Yun Performing Arts Touring Company ger föreställningar 11-13 mars i Paris.

För ytterligare information se hemsidan www.ShenYunPerformingArts.org eller sv.shenyunperformingarts.org

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.

Översatt från engelska.