Man arresterad för att ha skickat artikel till partichef
En av de civilklädda poliserna från staden Tengzhou skriver anteckningar vid Qis förhör. (Foto: The Epoch Times)


Ma Shiping, människorättförespråkare från Shandong, arresterades av kinesisk polis efter att ha skickat en tidningsartikel från den kinesiska upplagan av Epoch Times till Wang Zhonglin, partichef för staden Tengzhous kommitté i Shandongprovinsen. Den lokala mediearbetaren Qi Chonghuai trakasserades också av polisen för att han hjälpt Ma kontakta Epoch Times.

Artikeln handlade om en soldats familjmedlem som misshandlades av myndighetstjänstemän i Shandongprovinsen.

– Ma Shiping är rättfärdig människa. Han är en lokal krigshjälte som avslöjar korruptionen. Alla tjänstemän och medlemmar i kommittén är därför rädda för honom, sade Qi Chonghuai, medarbetare på Legal System Morning Post (Fazhi Zaobao) i Shandongprovinsen, till Epoch Times.

Ma skickade artikeln till partichefen med hopp om att kommittén skulle kunna lösa problemet som avslöjades i artikeln. Inte långt därefter var Ma försvunnen. Mas vänner letade överallt. De fick senare veta att han varit arresterad sedan den 16 juni och nu väntar på en fängelsedom. Nu arbetar lokalborna hårt för att rädda honom och hoppas att Epoch Times kommer att avslöja nyheterna till allmänheten, eftersom andra kinesiska nationella medier inte kommer att kunna göra detta.

Mas vän berättade för Epoch Times att Ma är pensionerad soldat. Han har alltid försvarat grupper som utsätts för orättvisor, och har därför ett ganska stort inflytande på lokalbefolkningen. Mas fru mottog ett dokument den 19 juni som förkunnade att Ma sitter för närvarande i arrest i Tengzhous interneringscenter, och kommer att bli åtalad. Alla hans vänner oroar sig för honom. Några av hans vänner har trakasserats och trakasseras fortfarande, och har satts under bevakning av stadens säkerhetsbyrå.

Qi berättade för Epoch Times reporter att två civilklädda poliser från staden Tengzhou kom till hans kontor i staden Jinan klockan 16:00 den 19 juni. De var ohövliga och irrationella. De krävde att Qi skulle följa med till polisstationen. Men Qi vägrade. Så de ringde den lokala polisstationen och bad dem att hämta Qi. Den lokala polisstationen kunde inte göra det eftersom de inte hade dokumenten från Tengzhous polisstation.

Inne på Qis kontor började de två poliserna förhöra honom genom att vråla: “Vem försåg dig med material från tidningen Epoch Times? Hur kunde Epoch Times rapportera om händelsen? Vem är reportern? Vilken relation har du till Ma?”

– Ma är min vän. Jag förmedlade nyheterna till Epoch Times. Och jag kommer att dela med mig mer av detta till Epoch Times i morgon, inklusive det ni har gjort i dag.

De bad honom hålla tyst och hotade honom.

– Du kommer att hamna i knipa om du gör så.

Qi sade att de verkade ha klart för sig att Epoch Times är ett medium utomlands. Qi berättade för Epoch Times reporter att hans telefon, mobiltelefon och dator numera bevakas.

Epoch Times reporter ringde Tengzhous polisstation flera gånger den 20 juli men man bad honom vända sig till propagandadepartementet, och när han gjorde det svarade ingen på telefonen. Reportern ringde då Tengzhous kommitté och fick det bekräftat att deras ledare inte fanns tillgänglig, utan var på ett möte.

Översatt från engelska: http://en.epochtimes.com/news/7-6-23/56788.html