Malaysier stöttar Shen Yuns show
Malaysier ger sitt stöd till Shen Yuns föreställning genom en namninsamling . (By Gao Fei/ Epoch Times)


Efter påtryckningar från den kinesiska ambassaden stoppade den malaysiska regeringen Shen Yun Performing Arts att uppträda i Malaysia. Arrangören har därmed lidit stora ekonomiska förluster.

Shen Yun Performing Arts är en New York-baserad artistgrupp som turnerar runtom i världen och visar upp traditionell kinesisk kultur genom klassisk kinesisk dans, musik och sång. Ett par av scenerna handlar om den våldsamma förföljelsen av Falun Gong som är en del av Kinas kulturarv.

För att vända på situationen startade arrangören, den Malaysiska Falun Dafa-föreningen, en namninsamling för att söka allmänhetens stöd till uppropet att det Malaysiska kulturministeriet utfärdar ett tillstånd för Shen Yun Performing Arts.

På mindre än en månad har föreningen redan ihop drygt 4000 namnunderskrifter. Volontären Chen säger till Epoch Times:

– Många lokalbor ger sitt stöd. En kinesisk försäljare skrev under utan att tveka efter att jag hade berättat orsaken till insamlingen, efter tio minuter kom hon tillbaka med sina vänner som också skrev under.

Chen berättar vidare:

– En annan kinesisk försäljare var mycket förvånad över att showen blev inställd. Jag pratade med honom i nästan en halvtimme vilken typ av show det är och varför den kinesiska regimen förföljer Falun Gong. Han frågade efter material som han kunde ge till sin familj och släkt så att de skulle förstå situationen.

Lian, som också arrangerat en namninsamling, menade att detta gav den ytterligare möjlighet att förklara situationen för allmänheten, varför den kinesiska kommunistregimen vill stoppa Shen Yun showen och varför Falun Gong förföljs i Kina.

– Många människor skrev under utan att tveka när vi hade förklarat situationen. Aktiviteten är mycket betydelsefull. Medan vi samlar in namnunderskrifter kan vi samtidigt också marknadsföra showen. Många människor ber att vi meddela dem när showen återvänder till Malaysia, säger Lian.

 

 

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/15353/