Make till Shen Yun-artist kidnappad i Shanghai, "kinesiska Gestapo" misstänks
Mei Xuan, erhu-virtuos i Shen Yun Performing Arts.(Foto: Shen Yuns officiella websida)


Artistgruppen Shen Yuns Erhu-solist Mei Xuans make har försvunnit. Mei Xuan själv säger att han blivit kidnappad av Shanghais 610-byrå som en del i den kinesiska regimens försök att störa Shen Yuns framgångsrika världsturné.

610-byrån är en Gestapoliknande organisation som står utanför lagen och har obegränsad makt. Den skapades enbart för att identifiera, isolera, illegalt gripa och tortera Falun Gong-utövare.

Den 18 februari skulle Mei Xuans make Jiang Feng ha rest till USA. Enligt släktingar som följde med honom passerade han säkerhetskontrollen på flygplatsen i Shanghai och hans namn finns på flightens boardinglista, men han kom aldrig fram till flygplatsen i New Jersey. Efterforskningar tyder på att han aldrig kom med planet.

Enligt vittnesuppgifter från andra passagerare verkar han ha försvunnit under den korta tiden mellan säkerhetskontrollen och ombordstigandet.

Epoch Times kontaktade Pudong-flygplatsen i Shanghai, men de anställda som svarade visste inget om incidenten. De sade att Jiang Feng troligen förts bort av 610-byrån och den nationella säkerhetspolisen.

– När 610-byrån eller den nationella säkerhetspolisen tar någon får vi inget veta och de behöver inte informera oss, sade de.

610-byrån etablerades 1999 för att genomdriva förföljelsen av den andliga metoden Falun Gong, vars utövare förföljts i över 10 år i Kina nu. Det existerar utanför lagen och den officiella staten och har full kontroll över allting som har med Falun Gong att göra. Både Mei Xuan och Jiang Feng är Falun Gong-utövare.

Epoch Times ringde 610-kontoret i Shanghai, men den som svarade där sade sig inte veta något om Jiang Feng och avslöjade inte sin egen identitet.

Mei Xuan sade att 610-byrån inte opponerat sig när Jiang ansökte om pass och lät honom passera genom säkerhetskontrollen.

– För mig är det tydligt att de planerat i förväg att kidnappa honom. Det här försöket att skrämma mig och störa Shen Yun kommer inte fungera.

Mei Xuan har inte hört något om var hennes make är och flygplatsen har inte meddelat familjen något.

Mei Xuan har turnerat världen runt med New York-baserade Shen Yun Performing Arts, som presenterar traditionell kinesisk kultur genom dans och musik. I deras föreställning finns två danssekvenser som gestaltar förföljelsen av Falun Gong i Kina.

Den kinesiska regimen har försökt störa Shen Yun på olika sätt, såsom att sprida propaganda genom agenter i utlandet, skrämma utandskineser från att gå på föreställningen, trakassera och hota föreställningslokaler och nu även artisternas familjemedlemmar. Dessa aktiviteter har ökat sedan Shen Yun skulle ha uppträtt i Hongkong. Även andra Shen Yun-artisters familjemedlemmar har förföljts av myndigheterna i Kina.

Människorättsadvokaten Zheng Engchong
från Shanghai sade att kommunistpartiets trakasserier och kidnappningar av Shen Yun-artisters familjemedlemmar tyder på att regimen är rädd för kraften hos Shen Yun.

Zheng, som sett Shen Yuns föreställning på DVD säger att den har en stor och långtgående påverkan.

– Det är inte bara en pånyttfödelse av den traditionella kinesiska kulturen på världsscenen, utan även ett uppvaknade för samvetet och människans sanna natur, sade han.

Shen Yuns betydelse i Kina växer också, menar Zheng, som berättar hur DVD-skivorna sprids och att studenter på kinesiska dans- och musikakademier ansöker om att arbeta med Shen Yun.

Mei Xuan och hennes man har upplevt förföljelsen av Falun Gong tidigare.

– Vi har varit gifta i tio år men bara varit tillsammans några månader, på grund av förföljelsen, sade Mei.

Jiang Feng är 42 år och arbetar som pianostämmare. Han började utöva Falun Gong 1992 och gifte sig med Mei Xuan 1999, strax innan förföljelsen av Falun Gong började. Jiang greps illegalt eftersom han vägrade sluta utöva Falun Gong och dömdes till tre års fängelse. Några dagar innan han släpptes greps även Mei Xuan illegalt och dömdes till fyra års fängelse. Efter att hon släpptes flyttade hon till USA.

Mei Xuan började spela Erhu vid 10 års ålder och var förste Erhu-solist vid China’s Art Theater i många år. Hon blev en del av Shen Yun Performing Arts i slutet av 2007 och har fått mycket beröm för sin stora skicklighet på det traditionella kinesiska stråkinstrumentet. 

Mei Xuan ber alla godhjärtade människor om hjälp med att begära att Shanghais myndigheter ska släppa hennes make genast.

Översatt från engelskan: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/30158/