Maffiamedlemmar i New York fast i stor razzia


Tjugonio personer och fyra företag greps vid en stor polisrazzia i New York på torsdagen. Bland dem var medlemmar och anknutna till den kriminella familjen Lucchese, varav tre tidigare har varit inspektörer på New Yorks byggnadsdepartement.

Gripandet är resultat av en två år lång utredning som har genomförts gemensamt av distriktsåklagarnas bedrägeriavdelning, New York polisens departement för utredning av organiserad brottslighet och utredningsdepartementet.

– Hotet från traditionell organiserad brottslighet är inte något som tillhör det förflutna, sade Morgenthau. Luccheses grupp nöjde sig inte med narkotikahandel och spel, utan har faktiskt försökt att placera sina medarbetare i en statlig myndighet för att påverka rutinmässiga funktioner där.

New York Citys polischef Raymond W Kelly sade att ”stängningen av illegal spelverksamhet och korruption gav ringar på vattnet som sträckte sig åtminstone till sex anställda vid New Yorks byggnadsdepartement och berörde både höghusbyggnader med lägenheter och kommersiella etablissemang”.

Utredningen inleddes i september 2007 och gjordes med undersökningsmetoder som laglig telefonavlyssning av sextiofyra telefoner och buggning av en restaurang. Dessutom genomfördes tre omgångar med lagliga rannsakningsorder, då totalt femtiofyra lokaler genomsöktes däribland de anställdas kontor och arbetsplatser. Tre internetgranskningar genomfördes mellan maj 2008 och april 2009, och mer än tre miljoner kr (430 000 $) i kontanter, speldokumentation, vapen och narkotika beslagtogs.

Luccheses kriminella familjemedlemmar hade tjänat närmare tre miljarder kr (400 miljoner dollar) på illegal vadslagning under undersökningens gång.

http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/23275/