Lyckat tips från bekanta i Kanada
Berit och Leif Karlsson var fnittrigt tacksamma efter föreställningen. De reste från Onsala enbart för showens skull. Bekanta som sett den i Kanada hade tipsat dem. (Foto:Emil Almberg/Epoch Times)


Efter gårdagens föreställning med Chinese Spectacular träffade Epoch Times ett förnöjsamt pensionärspar som hade nära till skratt. Berit och Leif Karlsson hade rest från Onsala utanför Kungsbacka i Halland för att se showen.

– Vi kom till Stockholm enkom för detta. Vi har bekanta i Kanada som mailade oss att detta var så fantastiskt. De hade själva sett den i Kanada och rekommenderade oss att gå, berättar Berit.

Hon sjunger själv opera och blev väldigt förtjust i sången och musiken.

– Men det är en sak som förvånar mig. Varför har detta inte marknadsförts mera? Det är ju ingen i Göteborg som vet om det, inget har stått i tidningen. Vi har bekanta som är rekommenderade att gå i Linköping och de har fått biljetter så de ska gå på torsdag, säger Berit.

Hon upptäckte Shen Yun på nätet, via länken hon fick från Kanada. Paret förvånades över att det inte var helt fullsatt.

– Det finns så mycket människor som skulle se den. Det är så duktiga så det är inte klokt, säger Berit.

– Mjukheten när de dansar, följsamheten och koreografin och så samspelta som de är. Helt otroliga är de, det är väldigt väldigt roligt och det är också roligt att de åker runt och visar upp sig, inflikar Leif mellan Berits lovord.

– Man märkte ju att det fanns ju vissa politiska inslag i det. Men inte så att det var negativt på något vis, säger Leif.

Kan ni ge något exempel?

– Ja, man har ju läst om Falun Gong och att de arresterar sådana som utövar det, och det förstår inte jag för det är ju sanning och trohet eller, ja, och det skulle ju inte vara något farligt med det. Varför ska människor bli arresterade för att de tror på någonting, undrar Berit.

– Det framkom ju också att kulturen som man hade förr har de strypt lite och det är det man vill förmedla här också, uppfattar jag det som, säger Leif.

– Jag tror alla i världen har läst om hur det är i Kina. Och vi har varit där, ler Berit.

Har ni sett något liknande?

– I Kina? Nej, det vi såg det var helt annorlunda, det var kinesisk opera, säger Leif.

– Det gillade vi inte så mycket. Men detta var jättevackert, säger Berit och skrattar till.