Lossa spänningar med axelstretchningar
Stretchningar för bröst och bakre nacke (Foto: Tysan Lerner/The Epoch Times)


Dagens teknologi har försett oss med datorer, TV, bilar och kollektivtrafik. Som följd är det lätt hänt att kroppen är passiv hela dagarna. Långvarigt stillasittande, speciellt framför datorn, skapar en hel del spänningar i nack- och axelpartiet. Stress sätter sig också ofta där.

Istället för att varva ner framför TV:n – prova dessa avslappnande stretchövningar, som är utformade för att öppna upp axlar och nacke, såväl som att slappna av i själ och hjärta medan kroppen återfår energi.

Dessa sträckövningar är utformade av för att kännas sköna. Om några av dem skulle kännas fysiskt smärtsamma, pressa inte. När du gör övningen, andas in i muskeln som känns spänd och känn hur sträckningen fördjupas och muskeln slappnar av vid utandningen. Håll varje tänjning under fyra till fem djupa andetag. Om du inte känner någon sträckning är det sannolikt att du inte behöver den här specifika övningen. Hoppa över den och gå vidare till nästa.

Nacktänjning

1: Sitt på kanten av en bänk eller en stol med ryggraden rak och lång. Böj höger öra ner mot axeln. För att fördjupa sträckningen, placera din högerarm över huvudet och låt vikten av den pressa ner huvudet. Upprepa på andra sidan

2: Vrid huvudet åt höger. Placera din högra hand på vänster kind och din vänstra hand på höger sida av huvudet. Vrid huvudet försiktigt ytterligare åt höger medan du ökar sträckningen. Upprepa på andra sidan.

3: Sitt rakt, för hakan ner mot bröstet och andas bakåt och inåt mot nacken. För att öka på sträckningen placera händerna bakom huvudet och låt dina armbågar falla neråt. För att förflytta stäckningen till överdelen av ryggen – dra och runda axlarna neråt.

4. Sitt rak med ryggen, låt huvudet falla bakåt och slappna av i käkarna medan du sträcker på halsområdet. För att bekvämt komma tillbaka till utgångsläget lägger du händerna bakom huvudet och lyfter upp huvudet.

Övre rygg och bakre axelsträckning

1: Lägg armarna runt dig själv och lägg händerna på baksidan axlarna. Dra armbågarna framåt, håll axlarna nere (bort från öronen) och titta lätt neråt.

2: Lägg dig ner i knäböjning; stödjande på händerna och knäna. Lägg din högra arm mellan din vänstra arm och ben så långt utåt sidan som du kan. Titta till vänster, för axlarnas vikt mot golvet. Repetera på den andra sidan.

Stretchningar för bröst och bakre nacke

1: Knäpp händerna bakom ryggen, räta ut armbågarna och för handflatorna så nära varandra som möjligt. För att öka sträckningen, böj dig framåt och för händerna uppåt mot himlen och huvudet ner mot marken. Andas djupt. Denna sträckning är utmärkt för lungorna.

2. Ligg på ryggen med huvudet, övre delen av ryggen och armarna hängande över kanten på din säng. Slappna av och njut.
 Veckans rörelse: Fotövningar

Kostens betydelse för hälsa inom kinesisk medicin


Nackstretchning (Foto: Tysan Lerner/The Epoch Times)

Nackstretchning (Foto: Tysan Lerner/The Epoch Times)


Nackstretchning 2 (Foto: Tysan Lerner/The Epoch Times)

Nackstretchning 2 (Foto: Tysan Lerner/The Epoch Times)


Övre rygg och bakre axelsträckning(Foto: Tysan Lerner/The Epoch Times)

Övre rygg och bakre axelsträckning(Foto: Tysan Lerner/The Epoch Times)


Stretchningar för bröst och bakre nacke (Foto: Tysan Lerner/The Epoch Times)

Stretchningar för bröst och bakre nacke (Foto: Tysan Lerner/The Epoch Times)