Lokal media i Wuhan censurerade nyheter om fågelinfluensa
Hundratusentals kycklingar slaktas i Wuhan för att kontrollera det senaste utbrottet av fågelinfluensa (Foto: Sound of Hope)


Ett utbrott av H5N1-viruset i staden Wuhan i Hubeiprovinsen nyligen ledde till masslakt på fjäderfä. Lokalbefolkningen rapporterar att även människor insjuknat i distrikten Huangbei och Xinzhou. Lokal media har fullständigt censurerat alla nyheter om utbrottet.

Enligt en källa från Dongxiudistriktet i Wuhan har många kycklingar dödats efter att fågelinfluensan bröt ut på orten Liji. Källan sade att hundratusentals kycklingar redan slaktats i Xinzhou.

En kvinna vid namn Zhang som bor i Liji sade att många platser i Wuhan påverkats av fågelinfluensan men att media förbjudits att rapportera om det. 

– Media får inte
nämna det och vi tillåts inte diskutera det med folk utifrån, berättade hon.

Andra lokalinvånare rapporterade även de fall av fågelinfluensa och masslakt på kycklingar i innerstadsområden i Wuhan.

En kvinna vid namn Chen som bor i närheten av Wuhan sade att de som dödat sina kycklingar inte fått den utlovade kompensationen från myndigheterna. hon sade att hon två gånger om dödat av sina egna djur men inte fått något från myndigheterna.

I januari smittades åtta personer från Peking, Shandong, Guizhou, Xinjiang, Guangdong och Hunan med H5N1. Fem av de smittade dog. Den 10 februari meddelade regimföreträdare offentligt att det första utbrottet av fågelinfluensa inträffade i Hetian-området i Xinjiangprovinsen. Fram till idag har ingen officiell information om fågelvirusutbrott i Wuhan släppts.Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/13094/