Loch Ness-monster observerat i England?
Loch Ness-monster observerat i England? En vy över sjön Windermere den 29 mars 2005 från Bowness On Windermere i England. (Bryn Lennon/Getty Images)


Under en kajakfärd på sjön Windermere i England häromdagen skymtades något som liknade ett Loch Ness-monster och ett foto togs med en mobiltelefon.

IT-konsulten Tom Pickles och hans kollega Sarah Harrington var ute och paddlade kajak under en övning i teambuilding när de efter att ha paddlat 300 meter ut i sjön fick syn på varelsen, enligt Daily Telegraph.

– Det var skrämmande och vi paddlade genast tillbaka till stranden. Först trodde vi att det var en hund men sedan såg vi att den var mycket större och rörde sig ganska snabbt, med ungefär 16 km/timmen, sade Pickles enligt tidningen.

– Varje puckel rörde sig med en böljande rörelse och den simmande snabbt. Skinnet var som på en säl men formen på den var fullständigt onormal, det liknar inte något djur som jag har sett,  sade Pickles, som tog en bild med sin mobiltelefon.

Harrington sade att den såg ut som en ”enorm orm” och tillade:
– Jag såg den bara under några få sekunder men det enda jag kunde tänka på var att jag måste bort från sjön.

Steve Burnip, lärare i journalistik, sade att bilden liknar en mystisk observation han gjorde 2006.

– Jag är verkligen glad att någon äntligen fått en bra bild av den. Jag vet vad jag såg och det chockade mig. Den hade tre pucklar och det är en kuslig likhet mellan detta är vad jag såg för fem år sedan, sade Burnip enligt Westmorland Gazette

De senaste fem åren har åtta observationer rapporterats om en lång varelser med pucklar på ryggen som tillgivet kallas ” Bownessie” av lokalbefolkningen. Om den existerar menar vissa att den kan vara en plesiosaur, en vattenlevande reptil som ansetts ha utrotats när dinosaurierna dog ut.

Experter på fotografering menar dock att även om bilden ser riktig ut så är filens storlek för liten för att avgöra om den har manipulerats, rapporterade Telegraph.

Den lokale affärsmannen Nigel Wilkinson, som driver företaget Windermere Lake Cruises vid den 18 kilometer långa sjön, sade att hans anställda och kunder aldrig har rapporterat några observationer, trots mer än 100 års erfarenheter ute på vattnet i alla möjliga förhållanden, skrev Gazette.

– Vi har haft 1,3 miljoner passagerare, det vill säga 2,6 miljoner ögon, och ingen av dem har någonsin gjort oss uppmärksamma på Bownessie, sade Wilkinson.

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/science/loch-ness-monster-spotted-in-england-51534.html