Linköping välkomnade Shen Yun för tredje gången
Tack och farväl Shen Yun Performing Arts, säger Sverige (Foto: Roger Luo)


För tredje året i rad gjorde Shen Yun ett uppskattat framträdande på Konsert & Kongress i Linköping. Orkestern fick mycket uppskattning under torsdagens föreställning och publiken gav stående ovationer när danskompaniet tog farväl.

Showen är den sista för året i Sverige  och av publikreaktionerna att döma är det många som kommer att sakna de unga artisterna, som har stark närvaro och lever sig in i danserna.

Lars Haraldsson, som arbetar på ett internationellt företag, hade kommit med sin kvinnliga affärspartner Lilly från Kina som var på besök i Linköping i några dagar. Båda uppskattade showen mycket, och för Lilly blev det extra starkt eftersom Shen Yun inte har fått uppträda i Kina ännu.

– Verkligen en fantastisk show, det är första gången jag ser den och jag kommer säkerligen att se den igen. Den var full av kärlek och fantasiska tekniker.

Marie Ferntoft arbetar på ett företag som projektledare inom marketing. Hon såg också showen för första gången och tyckte mycket om danserna.

– Den var vacker, och graciös, artisterna flöt fram kändes det som. De var jätteduktiga, sade Marie på mottagningen efter showen.

Bjarne Nyroos är chef på ett stort internationellt företag. Han reser mycket och är intresserad av främmande kulturer,  

– Det är fascinerade att se dessa danser, artisternas skicklighet, detta är en stor konst – musiken, bildspelet i bakgrunden, hur de lever sig in i danserna, hittills jättebra, sade Bjarne Nyroos, i pausen.

Riksdagspolitiker från Östergötland hade skrivit en välkomsthälsning till Shen Yun Performing Arts. En hälsning som fanns med i programboken.

”Vi vill sända en hälsning till alla som valt att se Shen Yun Performing Arts, för att på det sättet få uppleva en del av den mångfacetterade, mångtusenåriga kinesiska kulturen. Vi i Sverige och övriga Europa är lyckligt lottade, eftersom vi får möjlighet att se föreställningen – en möjlighet som invånarna i Kina inte har”.

Kommande föreställningar:

Nästa plats Shen Yun uppträder på är Oslo den 10 och 11 april.

Läs mer på http://www.shenyunperformingarts.org

Epoch Times Sverige är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.


Linköpings domkyrka reser sig högt över Östgötaslätten. (Foto: Roger Luo)

Linköpings domkyrka reser sig högt över Östgötaslätten. (Foto: Roger Luo)


Publiken följde koncentrerat med i händelserna på scenen (Foto: Roger Luo)

Publiken följde koncentrerat med i händelserna på scenen (Foto: Roger Luo)