Lilla melodifestivalen sparade det bästa till sist


Sist av deltagarna i den lilla melodifestivalen kommer hon in på scenen, strålande vacker och renhjärtad tar hon sig direkt in i våra hjärtan med sången ”Det finaste någon kan få”.

Med en oslagbar utstrålning och en klar fyllig röst övertygade Molly Sandén 14 år Sverige att välja henne till segrare. Det innebär att hon går vidare till den slutliga finalen av Junior Eurovision Song Contest som går av stapeln den 2 december i Bukarest i Rumänien.

När de sista skälvande minuterna efter omröstningen inträdde var det tre tjejer kvar på scenen. Det var Molly Sandén, Bianca Wahlgren Ingrosso som tillsammans med kompisen Malin Eriksson framförde låten ”Kan det bli vi två”. Tredjeplatsen gick till rapparna Karin Aldheimer och Viktor Abrahamsson med sången ”Svartvitt”med det gedigna budskapet att inte döma någon efter utseendet.

Inledningen av musikfesten var inte lika övertygande. Med en robotdans i neonfärger fick man näst intill ont i både hjärtat och magen. Publiken var dock jublande glad och förväntansfull inför vad kvällen skulle erbjuda.

Visst var det klass på de övriga framträdandena. Många var verkligen bra. Det var TV-tittarna som var juryn och någon blir det alltid som vinner. Det kanske är extra viktigt i sådana här sammanhang att ha många vänner och stor rik släkt, eftersom varje samtal kostar fem kronor. Det var Adam Alsing och Agneta Sjödin som var kvällens värdar och de uppmanade publiken att man kan ringa obegränsat med samtal för att rösta på sina favoriter.

 Det som är speciellt för den lilla melodifestivalen är att deltagarna själva skriver både text och musik egenhändigt. De flesta sångerna handlar liksom i den ”stora” melodifestivalen oftast om relationer och kärlek.

Tidigare år har SVT arrangerat lilla melodifestivalen men de bestämde sig av humanitära skäl att sluta genomföra sådana tävlingar för barn då deltagare tidigare mått psykiskt dåligt av det. Nu har alltså TV4 tagit över det hela.