Ledamot i Kommunfullmäktige: Shen Yun är en stor upplevelse
Både kommunfullmäktigeledamoten Lotte Cederskjold och hennes mor Ulla Cederskjold uppskattade operasången i Shen Yuns föreställning i Århus på påskaftonskvällen. (Foto: Jason Wang/Epoch Times)


Århus yngste statsfullmäktigeledamot Lotte Cederskjold, som är 24 år, besökte Musikhuset i Århus tillsammans med sin mor för att se Shen Yuns föreställning.

Lotte berättar om sin upplevelse efter att ha sett Shen Yun uppträda under påskaftonen:

-Det var en mycket vacker show och det vackra i detta är att man kan känna att dansarna och sångarna inte bara uppträdde, utan att det också var med hjärta och känsla.

Det som imponerade mest på Lotte var alla färger i showen, samt de atletiska och storartade dansarna:

-Jag blev mycket imponerad av dansarna! Det var en mycket vacker föreställning, egentligen vet jag inte vad jag föreställt mig, men det var större och vackrare än jag väntat.

Hon fortsätter:

-Jag kände till lite om showen innan så jag känner till en del av berättelserna i den. Jag har fått höra att de bygger på verkliga upplevelser, så det var inte bara ren fiktion och det var ju intressant.

Hon berättar lite
om kontrasterna hon upplevde i ett av de dansnumren hon syftar på:

-Du ser dansarna i mitten och de andra dansarna med de svarta kläderna med den röda markeringen på ryggen, de slåss naturligtvis inte på scenen men man kan förstå att meningen med dansen handlar om hur en del varit förföljda och har blivit slagna.

Hon förklarar vidare sin upplevelse vad gäller showens budskap.

-Jag anser att budskapet är att vi har en del människor i Kina som kämpar för sin frihet och att en del människor inte tycker att de har den frihet och de rättigheter de förtjänar som människor. Det är det budskapet jag får från föreställningen.

Jag kommer verkligen rekommendera den här till mina vänner. Jag kommer säga till dem att det är en stor upplevelse. Vacker dans, vacker sång, en fantastisk erfarenhet och dessutom att det är mycket intressant med de verkliga historierna i dansen, att det inte är fiktion och att den även har ett budskap att ge till publiken.

Hennes mamma Ulla Cederskjold fyller i med sin upplevelse:

-Showen gav oss två timmars lektion av Kinas historia från gamla tider och nya tider. Showen var mycket vacker och koreografin var mycket trevlig.

(Efter en intervju av Nordiskt medieteam-samarbete)

Epoch Times är stolt mediapartner till Shen Yun Performing Arts. För mer information, se ShenYun PerformingArts.org

Shen Yun kommer till Cirkus i Stockholm 5 april klockan 14.30, 6 april klockan 19.30 och till Konsert & Kongress i Linköping den 8 april klockan 19.30.

För mer information om föreställningarna i Sverige: http://sv.shenyunperformingarts.org/