Lätta nyårslöften att hålla för kvinnor
Kvinna. (Foto: Shutterstock)


Hur gick det att hålla nyårslöften förra nyåret? Kommer du inte ens ihåg vilka löftena var? Jag tänkte väl det.

Här är några nyårslöften som du faktiskt kan tänkas behålla eftersom de handlar om shoppande.

Besluta dig för att ta reda på vilken behåstorlek du faktiskt ska ha. De flesta kvinnor vet inte det. De flesta kvinnor har aldrig provat in en behå, eller så gjorde det för 25 år sedan. Sedan dess har de haft tre barn, gått upp drygt 12 kilo i vikt, hela deras kroppsform har förändrats, och ändå har de fortfarande samma behåstorlek.

Detta är mycket lätt avhjälpt. Gå till en butik med behåspecialister eller till bh-avdelningen på ett bra varuhus och insistera på att de tar dina mått innan du ens försöker ta på dig någon. Du kanske blir mycket förvånad över resultatet. Din kropp kommer definitivt att tacka dig för det.

Eftersom du ändå håller på, varför inte prova en stretchtrosa som går upp till midjan? Den kommer att få bort den förskräckliga troslinjen. Vi har alla den, speciellt när du bär en åtsittande klänning efter en rejäl måltid. Fundera på att köpa rätt behå eller trosor för den där klänningen du sällan bär eftersom du inte har de rätta underkläder för den.

Rensa i röran

Föresätt dig att gå igenom byrålådan med underkläder, släng utslitna behåar, trosor och strumpbyxor. Efter att ha gjort det, fortsätt igenom din garderob och gallra bort de saker som du aldrig använder. Om du älskar något och det behöver kortas in, gör det då eller betala en skräddare som gör det. Om det var ett fel köp gör dig bara av med det. Vi alla, oavsett hur stilmedvetna vi är, köper saker som visar sig vara fel. Att hålla kvar dem ger dem varken bättre passform eller passar bättre.

Fundera på om det finns något som du inte använder av någon anledning. Fixa det då eller gör dig av med det. Klänningen som skulle vara perfekt med de rätta skorna – köp dem.

Ändra på ditt sätt

Förutsätt dig att använda saker som du älskar även om de är lite för eleganta.

Gå ut på middag med vänner? Varför inte ta på dig en paljettkjol även om du vet att dina vänner kommer att bära jeans? Jag föreslår inte en axelbandslös cocktail klänning men prova paljettkjol med en tröja – var kreativ.

Miriam Silverberg är frilansjournalist och ägare av Miriam Silverberg Associates, en boutique på Manhattan.

Kvinna från Shutterstock

Översatt från engelska