Läsare behåller tidningen trots hot
En kvinna delar ut The Epoch Times i Flushing, New York. (Foto: Dai Bing/The Epoch Times)


De senaste dagarna har Epoch Times i USA publicerat flera rapporter om hur tidningens personal attackerats efter anstiftan av det kinesiska konsulatet i New York. Nu har den kinesiska regimen utökat sina trakasserier till tidningens läsare.

Trakasserierna började efter den kraftiga jordbävning som nyligen förstört stora delar av provinsen Sichuan i Kina. Enligt flera källor har trakasserierna dirigerats av chefen för den kinesiska regimens spionnätverk, Zhou Yongkang. Syftet har uppenbart varit att få folk att byta fokus från frågan om huruvida regimen i förväg mottagit korrekta förutsägelser om jordbävningen utan att varna allmänheten.

I princip samtliga kinesiska medier har rapporterat att Falun Gong-utövare, vilka utgör majoriteten av de frivilliga vid centret för utträde ur KKP i Flushing, stört aktiviteterna som anordnats för att samla in donationer till offren för jordbävningen.

Under de senaste dagarna har distributionen av Epoch Times i Flushing övervakats av Peking-supportar, och vissa som mottagit tidningen har blivit hotade.

Trots de fortsatta trakasserierna har antalet exemplar av Epoch Times som delats ut i Flushing ökat under de senaste dagarna; tidningar som förut tagit en hel dag att dela ut tar nu slut vid lunchtid.

Enligt Ms Wang på Epoch Times annonsavdelning har det kinesiska kommunistpartiet (KKP) nyligen börjat trakassera och hota tidningens kunder. Men trots påtryckningarna har endast ett fåtal av dessa dragit tillbaka sina annonser, medan många nya har dykt upp.

Efter den 17:e maj sade en del kunder att de fått erbjudanden från andra kinesiska tidningar såsom World Journal, Mingpao Daily och Sing Tao Daily vid ungefär samma tidpunkt.

De erbjöds tre månaders fri annonsering på villkoret att de skulle avsluta sina kontrakt med Epoch Times. Dessa kunder uppgav emellertid att de inte tänkte avsluta sina affärer med tidningen på grund av detta.

Enligt en del kunder har pro-kommunistiska uppviglare omringat deras kontor och riktat förolämpningar mot dem. En del av kunderna har blivit skrämda och andra har övervägt att ringa polisen. Trots hoten har de hävdat att de fortfarande tänker annonsera i Epoch Times.

Den 25:e maj blev Epoch Times uppringt av Mr Yang, en kund som berättade att han precis fått ett samtal från en okänd man.

Yang sade att mannen varnat honom för att sätta in annonser i Epoch Times på grund av att det ”är en anti-kommunistisk” tidning. Yang var upptagen just då och bad att få hans telefonnummer. Mannen gav då Yang numret till Epoch Times kontor.

– Vad för slags person är han, varför vågade han inte lämna sitt eget nummer? Är det för att hans avsikt var att få mig att trakassera Epoch Times? Jag vill helt enkelt annonsera i Epoch Times; jag gör affärer och bryr mig inte om anti-kommunism eller inte, sade Yang.

En läsare ringde till kontoret och sade, ”Ni måste vara försiktiga, de här människorna är helt vansinniga. De har startat den kinesiska kulturrevolutionen i USA. Jag såg hur de förolämpade Epoch Times-folket och sade åt dem att sluta – jag var inte beredd på att de skulle börja förolämpa mig också.”

Ms Xu som varje dag delar ut Epoch Times i Flushing säger att när hon kontaktat butikerna som brukar hjälpa till med distributionen av tidningar har det varit några som sagt att de varit rädda och inte vill hjälpa till mer.

– Jag sade till dem att orsaken till deras rädsla är kommunistregimens terror. ”Nu är ni i ett fritt samhälle. Epoch Times är den enda tidningen som vågar skriva sanningen och representera rättvisans.” När butiksägarna förstod detta, vågade de fortsätta att hjälpa oss, säger Xu.

Epoch Times kontor i New York har blivit kontaktat av oroliga läsare under de senaste veckorna. En del av dem kommer från Kina, en del från Hongkong. De har uttryckt oro för personalen på tidningen och samtidigt uppskattning för tidningens innehåll. En del har föreslagit att Epoch Times ska publicera fler rapporter för att exponera den kinesiska regimens handlande.

Xu tillägger att trots att de frivilliga som distribuerar tidningarna har blivit förolämpade och hotade, är det vanligtvis läsare på plats som har försvarat dem. En del har sagt åt attackerarna att vara tysta och jagat iväg dem, medan andra tagit de som inte förstått situationen åt sidan för att försöka resonera med dem.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-5-29/71158.html