Lärare och musiker från Brooklyn: ”Det var bara så magnifikt”
- Jag uppskattade hela programmet, sade Core. (Dai Bing/ Epoch Times)


Core organiserar musikevenemang och undervisar i sociala studier. Han var en av dem som såg Divine Performing Arts sista föreställning på Brooklyn Academy of Music söndagen den 4 januari.

– Vi stödjer även andra kulturer eftersom vi anser att det är helt nödvändigt att människor lär sig om sin fullständiga historia, förklarade Core.

Chinese New Year Splendor kom ”precis i rätt ögonblick” för Core, som har undervisat i sociala studier i 13 år och just avslutat en projektserie om Kina och hans kultur.

Han tycker att han fick lära sig något nytt om kinesisk kultur från Divine Performing Arts föreställning.

– Eftersom jag är intresserad av olika samhällsformer, och har kunskaper om en del av den kinesiska historien med hänseende till kommunism och annat, gladde jag mig åt den religiösa aspekten plus stödet från himlen eller tron på någonting större än den mänskliga anden.

Dansarna förmedlade den religiösa aspekten via koreografin, menade Core.
– Jag betraktade inte bara deras fysiska rörelser utan även deras ansiktsuttryck och konstverk. Jag menar kinematografin och sättet på vilket vem som helst sammanför visuella effekter med danserna och kostymerna – det var bara så magnifikt!

Core skulle vilja ta med sig sina arbetskamrater och andra lärare för att se Divine Performing Arts Chinese New Years Splendor. 

– Artistgruppen framför den kinesiska kulturen med sina danser och musiken. I mina ögon verkar det som att organisatörerna eller koreograferna vill försäkra sig om att de klart och tydligt återger den faktiska kulturen tusentals år tillbaka i tiden. Och det är viktigt

– att människor förstår sanningen. Speciellt våra ungdomar, såsom många afroamerikanska barn, många kinesiska barn får inte den här typen av utbildning. Så det är mycket viktigt att skaparen, som återger folkets kultur, gör det så noggrant som möjligt utan lögner och förvrängningar. 

Core upplevde musiken som ”mycket rörande, väldigt värmande och inspirerande”. Då han hade kunskaper om den kinesiska musikens historia sedan tidigare uppskattade han den djupt.

– Det var inte helt nytt för mig, men det var nytt att se den historiska nivån som förkroppsligades i dansnumren och även i sångerna.

http://en.epochtimes.com/n2/content/view/9768/