Lantosstiftelsen stödjer Shen Yun
Anette Lantos Tellemann-Dick, på en mottagning efter Shen Yun Performing Arts föreställning i Kennedy Center Opera House. (Foto: Lisa Fan/Epoch Times)


Annette Lantos Tillemann-Dick, dotter till den före detta kongressledamoten Thomas Peter Lantos, var på Shen Yun Performing Arts föreställning i Kennedy Center Opera House den 25 augusti. Thomas Peter Lantos, som gick bort vid 80 års ålder 2008 överlevde nazisternas koncentrationsläger och var en försvarare av mänskliga rättigheter.

Shen Yun Performing Arts färgrika och upplyftande framträdande med klassisk kinesisk dans och musik är en studie i grace, visdom och dygder, essensen ur Kinas femtusenåriga civilisation, enligt deras hemsida.

Det som följer är utdrag ur det tal som Annette Tillemann-Dick höll på en mottagning tillägnad Shen Yuns artister och deras gäster.

Tillemann-Dick sade att Lantos Foundation for Human Rights and Justice (Lantosstiftelsen för mänskliga rättigheter och rättvisa), grundad av Tom Lantos med syfte att gynna mänskliga rättigheter och rättvisa i världens alla hörn genom utbildning och sociala handlingsprogram, har varit förespråkare och supporter för Falun Gong, den andliga metoden som är förbjuden i Kina och vars utövare är förföljda.

– Det är en stor ära för Lantosstiftelsen, som det alltid har varit, både att associeras med och tala för Falun Gongs rättigheter och för alla människor över hela världen att fritt få vörda och utöva de saker som är viktiga för dem.

Vidare berättade hon om skillnaden i uppfattningen mellan folk i öst och folk i väst när det gäller andliga läror och metoder.

– När du har sett den [föreställningen], finns det inga ord för [att beskriva] den, sade hon.

Föreställningen gav henne en känsla av vad som kan uppnås, en känsla av vad som är möjligt att uppnå här på jorden.

– Det finns en viss nivå av mänsklig perfektion som verkligen känns som att det gudomliga kommer hit och förenar sig med oss på jorden, i alla fall för ett ögonblick, när man ser de här högklassiga och fantastiska kreationerna, inte bara fysiskt utan andligt, som presenteras av de mycket fint tränade och verkligt hängivna dansarna och artisterna och alla andra som har hjälpt till att möjliggöra den här föreställningen: producenterna, reklamagenterna och alla!

– Lantosstiftelsen för mänskliga rättigheter och rättvisa känner att Falun Gong både i sina presentationer och i sin lära gör så mycket för att föra fram gott i världen, för att föra fram att stå över det dåliga som de har utsatts för och istället dela med sig av det vackra till andra. Vi är djupt hedrade och inspirerade av allt ni gör och vi är så glada att vara en del av den här högklassiga och upplyftande presentationen varje gång den kommer, avslutade Tillemann-Dick sitt tal med.

Shen Yun Performing Arts framträdde i Washington D.C. Kennedy Center Opera House den 25-29 augusti. För mer information se hemsidan ShenYunPerformingArts.org .

Epoch Times är en mediesponsor av Shen Yun Performing Arts

Lisa Fan rapporterade

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/41678/

Om Tom Lantos

Thomas Peter Lantos, född 1 februari 1928 i Budapest, Ungern, död 11 februari 2008 i Bethesda, Maryland, var en ungersk-amerikansk politiker (demokrat). Han var ledamot av USA:s representanthus från januari 1981 fram till sin död. Han var ordförande i representanthusets utrikesutskott 2007-2008.

Lantos växte upp i en judisk familj i Ungern. Han deltog i motståndsrörelsen mot nazisternas ockupation och var den enda överlevaren från nazisternas koncentrationsläger att bli ledamot av USA:s kongress. Han omvaldes tretton gånger och avled 2008 i ämbetet.