Länshövding säger att Spectacular håller mycket hög klass
Divine Performing Arts mottar stående ovationer vid tisdagens öppningsföreställning i Kaoshiung, Taiwan (Foto: Luo Ruixun/The Epoch Times)


Öppningsföreställningen i Kaoshiung på tisdagen var en dundrande succé som tilldrog sig många lovord från publiken.

The County Labor Recreation Center var fullsatt och den förnöjda publiken gav stående ovationer.

– Mycket bra, sade Yang Qiu Xing, statstjänsteman för Kaohsiung Kommun som var på föreställningen med sin fru.

– Koreografin, dansen och trummorna och det var ett mycket bra urval av de gamla kinesiska fablerna. Jag är mycket tillfredställd med föreställningen.

Han nämnde också några nummer som han speciellt uppskattade.

– The Lady of the Moon var underbar. Koreografin var utformad så att man tydligt förstod föreställningens betydelse. Också var trummandet så fantastiskt. Det är en föreställning av mycket hög standard. Jag gillar det verkligen, tillade han.

Fru Yang var mycket överraskad over hur snabbt klädbytena skedde mellan numren. Hon sade att dansarnas rörelser och former var väldigt naturliga.

– Jag kände som att alla danslärare borde komma och se denna föreställning … speciellt tyckte jag om rörelserna till ”Drummers of the Tang Court”, de var väldigt bra och välkoordinerade.

Hon lovordade också professionalismen av produktionen.

– Den är verkligen mycket bra. Taiwan har också trumframträdanden men rörelserna hos Spectacular är snabba och välkoordinerade. Scenen är inte så stor men så många artister lyckas med att koordinera så väl under dessa omständigheter. Det är inte lätt, faktum är att det verkligen är svårt – alla måste göra korrekta rörelser hela tiden och kan inte göra några misstag. Jag antar att de måste ha fått mycket bra träning. Mjukheten i rörelserna är också helt rätt.

Den berömda Taiwanesiska dansinstruktören Lee Tsai-o imponerades av föreställningens alla aspekter.

– Divine Performing Arts har uppvisat stor styrka och skönhet i föreställningarna. Alla programpunkterna är bra, vilket indikerar att deras personliga kultivering är djupgående. Alla artisterna, både kvinnor och män har visat sin individualitet. Alla programpunkter har fått mig att känna mig bra. Jag är förtjust, verkligen förtjust, sade Lee.

Hon uppskattade speciellt den stärkande ”Drummers of the Tang Court”.

– Ljudet av ”Drummers of the Tang Court” är verkligen ljust och kraftfullt, verkligen underbart! Det får mig en 83-årig gammal kvinna att känna mig som en tonåring igen. Tack så väldigt mycket.

Vd:n för 2009 World Games i Kaohsiung, KOC Chi Chen, såg också Spectacular. Chen kallades en gång i tiden för ”Den flygande österländska antilopen” av det internationella sportsamfundet.

– Kvällens föreställning är en makalös erfarenhet. Alla numren är utmärkta och dess andliga betydelse är mycket rörande, sade Chi Chen.

Sekreterare för det nationella gymnastikförbundet Ye Yu-Mei såg föreställningen tillsammans med Chen.

– The Chinese Spectacular är en underbar och ljuvlig föreställning. Jag berördes mycket av “The Loyalty of Yue Fei”, som inkluderade barmhärtighet i berättelsen. Det är en stor lycka att få se en sådan högkvalitativ föreställning.

Gong Rui-Zhang, ledare för Cheng Shiu University, sade att det är ett sällsynt tillfälle att få se en sådan föreställning som Spectacular. Han lovprisade kostymerna och musiken, sångsolisterna och den övergripande professionalismen hos artisterna.

President för Kaohsiungs Chang Gung Minnessjukhus, Chen-Chao-Long, sade att han njöt av allt på föreställningen. Han tillade att han var bekant med några av de historiska berättelserna i Spectacular som han kände kan ha en mycket positiv effekt. Det som imponerade mest på honom var det första numret, ”Descent of the Celestial Kings”, som verkligen lever upp till sitt namn.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/features/dpa2008/