Långvarigt intryck för kinesisk immigrant
Publiken under den sista Chinese Spectacular-föreställningen i Melbourne, Sydney. (Foto: Ming Chen/ Epoch Times)


På eftermiddagen den 30:e mars höll Divine Performing Arts sin fjärde och sista föreställning i Melbourne. Huang, som kom till Australien från Kina för fyra år sedan, hade sett showen förra året och återvände för att se årets föreställning.

-Jag var imponerad av förra årets framträdanden, så jag kom tillbaka även i år. Jag tyckte det var storatat, sade Huang.

– Jag känner mig lyckligt lottad som har möjlighet att se den här typen av uppträdande utanför Kina. Hela showen var helt enkelt fantastisk och kommer att lämna ett långvarigt intryck hos mig. Beskrivningen av Kinas folksagor genom musiken och dansen var utmärkt. ”Yue Feis lojalitet” gav ett fint exempel på en sons fromhet, och ”Kvinnan på månen”, som var en kärlekshistoria, visade på att man kan tänka på andra före sig själv. I alla berättelser visade man upp principen medkänsla. Det är verkligen vackert, sade Huang.

– Alla som uppskattar kinesisk kultur kommer att tycka om den här föreställningen. I danserna ”Boskapsdrivning på de mongoliska slätterna” och ”Tang-hovets trumslagare” uppträder männen med kraft och inlevelse, medan de kvinnliga dansarna visar upp behagliga och milda, vackra rörelser. Showen innehåller många olika aspekter ur den kinesiska kulturen och lockar verkligen fram entusiasm i människor. Det är ett fantastiskt sätt att njuta av scenkonsten.

Han berättar vidare:

-Jag har en västerländsk vän som ringde till mig direkt efter att han och hans mor hade varit och sett den första showen igår. Han sade: ”Jag måste säga att jag blev mycket berörd. Vi grät båda två. Jag tror att det huvudsakliga budskapet med showen är livets värde. Ett sådant budskap är välkommet varthän man än åker.”

Till sist sammanfattar Huang:

– Ju mer en person förstår av traditionell kinesisk kultur, desto större betydelse kommer föreställningen att ha för den personen. Även om man inte känner till så mycket sedan tidigare kommer man åtminstone känna det underbara i den. Jag tycker att en sådan här föreställning, som visar upp den österländska kulturen för västerlänningar är en stolthet för hela det kinesiska folket, och borde få stöd av alla utlandsboende kineser.

För information om kommande föreställningar av Divine Performing Arts, gå in på www.DivinePerformingArts.org och www.chinesespectacular.eu

Epoch Times är stolt sponsor av Chinese Spectacular. För att läsa fler av våra artiklar om föreställningen, gå in på http://www.epochtimes.se/shen-yun-divine-performing-arts.html

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-4-5/68630.html