Långväga gäster från Iran såg Shen Yun
Rosieh Khalaj och Fatemeh Mohammadi hade rest ända från Iran för att se föreställningen. (Foto: Yvonne Kleberg, Epoch Times)


Till Shen Yuns premiärföreställning i ett strålande somrigt Stockholm hade några åkt så långt som från Iran för att komma till anrika Cirkus-teatern bredvid Skansen, för att se den unika dans- och sångföreställningen av traditionell kinesisk kultur.

Yashar Moradbakhti, utvecklingschef på ett dataspelsföretag i Stockholm, var värd för sina iranska gäster, Ali Ahmadi, samt kvinnorna Rosieh Khalaj och Fatemeh Mohammadi.

– De kom till Sverige för att de ville se föreställningen, berättade Yashar Moradbakhti, och sammanfattade övergripande vad han själv tyckte om föreställningen.

– Den var färgsprakande och väldigt vacker, med duktiga dansare, och framför allt väldigt unga dansare. Mycket fin energi och mycket passion, otroligt fina dräkter. En bra föreställning helt enkelt, sade han.

Artisterna är handplockade bland de bästa i världen. Med allt ifrån unika österländska, såväl som västerländska, instrument till  solister som fyllde upp hela teatern med sina starka röster utan att ens behöva använda mikrofon.

De nyanlända iranska gästerna satte ord på vad de kände efter att ha sett föreställningen. Ali Ahmadi är en mycket framgångsrik affärsman i Iran, arbetar med fastighetsinvesteringar och kommer snart att öppna Irans största restaurang.

Han fick en härlig känsla av Shen Yun:

-Jag ville att det aldrig skulle ta slut, jag tycker att deras tradition ska bevaras för alltid. Den borde ges till hela världen. Den bör också komma till Iran, både till svaga och starka länder. Alla bör se den. Jag tycker den kunde bli som en symbol för alla religioner, och alla människor, sade Ali Ahmadi.


Yashar Moradbakhti såg Shen Yun tillsammans med vänner från Iran. (Foto: Yvonne Kleberg, Epoch Times)

Yashar Moradbakhti såg Shen Yun tillsammans med vänner från Iran. (Foto: Yvonne Kleberg, Epoch Times)

Rosieh Khalaj är vd för ett skönhetsinstitut i Iran med många anställda och elever. Hon driver det tillsammans med Fatemeh Mohammadi. Khalaj kände sig glad över att ha sett föreställningen.

– Jag tänker att Kinas traditionella kultur verkligen är något som kommer från hjärtat.

Fatemeh Mohammadi ville beskriva föreställningen som att komma till den högsta sanningen.

– Det måste finnas en skapare som tycker om oss, som stödjer, skyddar och som skapat det här, sade hon.

Efter föreställningen stod många människor kvar i sommarkläderna utanför Cirkus i den värmande vårsolen och verkade ovilliga att lämna känslan av lugn och harmoni som de just tagit till sig i föreställningen.

Shen Yun Performing Arts Touring Company i Europa, har föreställningar även den 25, 26 och 27 april på Cirkus i Stockholm.

För ytterligare information se hemsidan www.ShenYunPerformingArts.org eller sv.shenyunperformingarts.org.

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.