Läkare - Shen Yun gav mig nytt liv
Ridåfall för Shen Yun Performing Arts i Jones Hall for the Performing Arts i Houston den 23 december. (Foto: Epoch Times)


– Föreställningen var absolut spännande, sade läkaren Jonas Garcia som tillsammans med familjen prisade Shen Yun Performings Arts i Houston den 29 december.

Jonas Garcia blev helt tagen av den traditionella kinesiska kulturen som Shen Yun presenterade för publiken.

– Det var vackert, färgglatt, storartat. Jag tror att det överträffade allting och skickade iväg mig till kulturer för årtusenden sedan, sade han.

Via hisnande musik och dans tar danskompaniet Shen Yun som har sin bas i New York, publiken ut på en resa genom Kinas 5 000 år av gudomligt inspirerade kultur, en kultur som nästan gick förlorad under åren av kinesiskt kommunist styre.

– En av sakerna vi fann på den här resan var hur viktig skaparen är och även himlen, såväl som jorden och hur det överskrider alla kulturer. Och vi har det även i vår kultur, sade Garcia.

”Det Kinesiska kommunistpartiet har avlägsnat den kulturella essensen med respekt för det gudomliga och därigenom den traditionella kinesiska kulturens hjärta och själ” står det på Shen Yuns websida.

Vidare kan man läsa att, ”Shen Yun strävar efter att återuppliva dessa dygder världen över.”

– Jag tror att säkerligen kommer den kinesiska kulturens rikedom och det enorma arv den har och har haft i årtusenden, att vara till nytta för resten av världen, sade Garcia.

Shen Yun sätter upp helt nya föreställningar varje år med elitdansare, en unik orkester och fantastiska animerade bakgrunder. Det är utomordentligt vackert och den enorma energin får publiken att känna sig upplyft och inspirerad och Garcia var inget undantag.

– Det gav mig ett nytt liv, förnyade mig helt och fick mig att må riktigt, riktigt bra. Jag ser framemot att se den igen och mina vänner torde göra det också.

NTD Television och Ruth Li rapporterade.

New York-baserade Shen Yun Performing Arts har fyra turnerande kompanier som framträder samtidigt runt om i världen. För vidare information besök Shen Yun Performing Arts.

Epoch Tims anser att Shen Yun Performing Arts är vår tids mest betydelsefulla kulturevenemang. Vi har stolt rapporterat om publikens reaktioner sedan Shen Yun startade år 2006.